Hodnocení víkendu: Vítězství na všech frontách, Muži přivezli body z Třince

Druhý březnový víkend přinesl do klubu spoustu radosti a vítězství všech družstev, co nastoupila. Áčko se vydalo na dalekou cestu do Třince, kde zvítězilo 3:1. Dvouciferných výher se dočkali žáci. Vše završil dramatický zápas staršího dorostu v Blatné, který dospěl až do „nájezdů“.

A-tým

Mečouni se v sobotu vydali na dalekou cestu do Třince. Od začátku si vytvářeli střelecké příležitosti a tlačili se za vedoucím gólem. Také třinečtí hokejbalisté dokázali zahrozit, ovšem proti stál připravený Kráčina. Plzeňany do vedení poslal v přesilovce Jiří Benedikt. Další branku přidal Martin Krch. V druhé polovině druhé třetiny se Plzeň trápila a Třinec se dostal na dostřel jediného gólu. Ke koncentrovanému a dobrému výkony se vrátila se začátkem závěrečné části. A neslo to ovoce, ve 32. minutě se trefil Marek Švarc. Hosté si nadále vytvářeli šance a byli lepším týmem. Dalšího gólu mohl docílit sám střelec třetí branky, míček po jeho střele ale zastavila tyč. Také kvůli tomu už žádné další branky nepadly a Plzeň tak vyhrála 3:1.Mečouni mají před druhým Mostem šestibodový náskok a zápas k dobru.

Sobota 12. března: HBC Enviform Třinec – HBC Plzeň 1:3 (0:1, 1:1, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Důležitý souboj o druhou příčku v tabulce čekal Plzeňany v Blatné. Domácí Datels zachytili lépe nástup do utkání a měli více ze hry. Výkon hostů se postupně zlepšoval, přesto to byli oni, kdo poprvé inkasoval. Stalo se tak necelé dvě minuty před koncem první třetiny. Mečouni brzy vyrovnali, díky využité přesilové hře. Početní výhody se přelévaly ze strany na stranu. Rozhodčí vylučovali na obou stranách. Jinak se hrálo svižné utkání plné osobních soubojů. K vidění byla spousta střel a povedených zákroků obou brankářů. Míček putoval ze strany, na stranu. Zápas vygradoval v poslední pětiminutovce. Plzeňané strhli vedení na svoji stranu a dlouho vše nasvědčovalo tomu, že si odvezou tři body. Blatná však 14 sekund před koncem při powerplay vyrovnala. Závěrečná samostatná střílení měla dva hrdiny. Brankáře Adama Sedláčka, který lapil všechny tři pokusy soupeře a Jakuba Vobrubu – střelce rozhodující branky.

Neděle 13. března: TJ Blatná Datels – HBC Plzeň 2:3ss (1:0, 0:1, 1:1 – 0:1)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Vedoucí tým skupiny Čechy – Střed doma hostil Tygry z Mladé Boleslavi. První měření sil těchto týmů v sezóně proběhlo v polovině října. Plzeň tehdy zvítězila 9:2. Také v sobotu byli mečouni jasně lepším týmem. V úvodní patnáctiminutovce si domácí vystříleli čtyřbrankový náskok a v dalším průběhu zápasu pokračovali ve své dominanci. Mečouni v zápase vyslali 47 střel a čtrnáct z nich si nakonec našlo cestu za brankářova záda. Naopak hráči hostů vyslali na branku Plzně pouze sedm ran.

Neděle 13. března: HBC Plzeň – HBC Tygři Mladá Boleslav 14:0 (4:0, 5:0, 5:0)

Mladší žáci

Nejmladší družstvo mečounů odehrálo na jaře již svůj třetí zápas, avšak v sobotu nastoupili svěřenci trenéra Sýkory poprvé v pohodlí domácí haly. Zde přivítali tým Nového Strašecí. Plzeňané si po šesti minutách vybojovali náskok dvou branek, ale Strašecí brzy vyrovnalo. Do první přestávky mečouni vstřelili další dva góly a na tabuli svítilo skóre 4:1. Po zbytek zápasu byli Plzeňané lepším týmem a domácí hokejbalisté byli efektivnější v koncovce. Konečné vítězství 11:2 znamená dvanáctou výhru v letošním ročníku. Plzeňané ještě neprohráli a jasně vedou svoji skupinu.

Sobota 12. března: HBC Plzeň – HBC Nové Strašecí 11:2 (4:1, 3:0, 4:0)

Podrobnosti o utkání



Program příštího víkendu:

Sobota – 19. března
  • Muži: Kovo Praha - Plzeň (11:00)
  • Starší dorost: Plzeň – České Budějovice (13:30)
  • Mladší dorost: Plzeň – Třemošná (10:30)


Neděle – 20. března
  • Starší žáci: Kert Park Praha - Plzeň (13:00)
  • Mladší žáci: Hýskov - Plzeň (9:00)