Vedoucí Plzeň cestuje do dalekého Třince

Hokejbalisté Plzně míří k druhému jarnímu ostrému zápasu přes celou republiku do dalekého Třince, kde si budou chtít první mečouni upevnit své postavení na čele tabulky. V domácím prostředí se o víkendu představí mladší a starší žáci!

HBC Enviform Třinec – HBC Plzeň, sobota 12. března od 16:00

Po zimní přestávce čekalo Plzeň pořádně těžké úvodní utkání. Na Košutku v sobotu zavítalo silné Kladno, které bylo do uplynulého víkendu na druhé příčce tabulky. Těžký duel mezi dvěma těžkými vahami v CCM extralize se zpočátku vyvíjel lépe pro Středočechy, kteří vždy dokázali odskočit domácím na rozdíl jedné trefy. Síla plzeňského celku se ale potvrdila ke konci zápasu, kdy se během jedné minuty trefil Krásný a Slanec, kteří svými brankami přetočili utkání na plzeňskou stranu.

Po vítězném zápase se mečouni stále hřejí na výsluní s dostatečným náskokem na pronásledují Most, jenž se po porážce Kladna posunul na druhý flek. Plzeň nyní disponuje tříbodovým náskokem nad svým pronásledovatelem, k dispozici má ovšem ještě jeden zápas k dobru.

Třinec přezimoval na osmé příčce, jež jako poslední znamená jistotu účasti ve vyřazovacích bojích. K prvnímu jarním střetnutí zajížděl Enviform na hřiště papírově nejlehčího soupeře, posledního Hradce Králové. Vyrovnaný duel se jako vejce vejci podobal plzeňskému klání s výjimkou, že hořkým koncem skončilo pro Třinecké. Poslední Hradec totiž dokázal v závěrečné části dvakrát udeřit a porazil Třinec 3:2.

Poslední měření sil mezi Slezany a Západočechy dopadlo lépe pro svěřence trenéra Josefa Kadaněho, kteří v domácím prostředí nakonec přetlačili bojující Třinec 5:4 po samostatných stříleních. Plzeňští vedli tehdy po dvou třetinách o dvě branky, ale ve třetí části polevili a dovolili soupeři, aby nakonec ukořistil jeden bod.

Autor rozhodující branky proti Alpiqu Michal Slanec v pravidelném týdenním rozhovoru pro klubový web nastínil, že Plzeň v Třinci nečeká lehká šichta. "V Třinci to bude náročné, ale my chceme přijet zpátky se třemi body," nebere nic jiného reprezentační obránce.

Plzeňská defenzíva si bude muset dávat v Třinci pozor především na nejproduktivnějšího hráče celé soutěže Dominika Barnošáka, který prozatím nasbíral za čtrnáct odehraných zápasů 26 bodů (11 branek + 15 asistencí). V první desítce bodování CCM extraligy se rovněž nachází Tomáš Konderla, 18 bodů (12+6), jenž je společně s kertským Tomášem Wróbelem nejlepším střelcem soutěže.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 12. března
  • Muži: Třinec - Plzeň (14:30)
  • Mladší žáci: Plzeň – Nové Strašecí (11:00)

Neděle – 13. března
  • Starší dorost: Blatná - Plzeň (11:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Mladá Boleslav (11:00)