Byl to skvělý zápas, vrací se k utkání s Kladnem Michal Slanec

Krásným gólem v závěrečné části rozhodl souboj prvních dvou celků soutěže. Řeč je o obránci s číslem 10. Michal Slanec, reprezentační bek, v sobotu rozhodl o tom, že mečouni začnou jaro vítězně. Plzeňané ovšem nemohou žít z výhry nad silným Alpiqem dlouho. Slanec se svými spoluhráči už vyhlíží nejbližší utkání v Třinci.

V sobotu jste ve šlágru patnáctého kola porazili Kladno 3:2 po skvělém závěru. Co k zápasu říct?
Určitě to, že bylo důležité začít jaro dobře a nejlépe výhrou. Skvělý zápas, spousta osobních soubojů bylo to ve vysokém tempu.

Tvoje branka se ukázala jako rozhodující. Můžeš čtenářům popsat celou gólovou situaci?
Vhazovalo se v útočném pásmu na levé straně. Po buly se balonek odrazil do rohu. Chtěl jsem ho vybojovat. Když jsem zjistil, že se mi vytvořil prostor do brány tak jsem zkusil zakončit a naštěstí jsem dal i gól.

Mnozí tento zápas označili za reklamu na hokejbal. Hrálo se ve vysokém tempu, téměř se nefaulovalo. Bylo poznat, že se setkala dvě nejlepší mužstva podzimní části?
Asi ano. Zápas se musel určitě divákům líbit. Bylo to nahoru dolu bez nějakých zákeřností. Rozhodovalo se prakticky až minutu před koncem.

Vaše druhá formace byla hodně vidět, přestože vám chyběl Marek Švarc na pozici centra. Jak dlouho hrajete s Lukášem Vodrážkou společně s útočníky Ondřejem Malým a Ondřejem Kejřem? Jak se ti jeví tohle spojení?
Tahle formace vznikla na začátku zimní přípravy. Hráli jsme takto i na Pilsen Challenge a stále je stejná. Myslím si, že nám tohle spojení velice funguje. Občas se sice s Vodrym potkáme v útočném pásmu někde v rohu, což je nám trošku vytýkáno. Ale občas to prostě vyplyne ze hry (smích).

Michal Slanec v prvním utkání ročníku 2015/16 se Sudoměřicemi.
FOTO: Milan Podpera.

Do utkání naskočilo hned jedenáct reprezentantů z posledního MS v Zugu, včetně tebe. Například spolu s kladenskými hokejbalisty Soukupem se Štěpáníkem jste nastupovali v jedné formaci. Proběhlo před utkáním nějaké hecování?
Nějaké srandičky proběhy, ty k tomu také patří.

Do hlediště si našlo cestu přes dvě stovky diváků. Líbila se ti atmosféra utkání? Dala se návštěva srovnávat se zápasy na Pilsen Challenge 2016?
Jsem jedině rád, když se lidi přijdou podívat i na extraligu. A ne jenom, když přijede zahraniční tým z Kanady nebo Švýcarska.

Jaká vůbec byla zimní příprava? Byla v něčem specifická? Po fyzické i herní stránce vypadal tým velice dobře.
Zimní příprava byla velmi náročná. Absolvovali jsme opět kondiční soustředění v Sušici a další tréninky probíhaly na naší hale.

V příštím kole vyrážíte na půdu vzdáleného Třince. Se Slezany jste na podzim zvítězili až po samostatných stříleních. Co od zápasu očekáváš?

V Třinci to bude náročné, ale my chceme přijet zpátky se třemi body.