Hodnocení víkendu: Starší dorost a mladší žáci vstoupili do jara tou správnou nohou

Soutěže pokračují. Dva mládežnické týmy otevřely hokejbalové jaro klubu HBC Plzeň. Ve venkovních utkáních se představili starší dorostenci a mladší žáci. Do Plzně se oba celky vrátily s vysokou výhrou v zádech a třemi body.

Starší dorost

Nejstaršímu mládežnickému týmu se nepovedla týden stará generálka s Pardubicemi, na jih Čech tak jeli svěřenci Tomáše Semery napravovat herní dojem. Ze začátku nepustili mečouni soupeře k balonku a po necelých pěti minutách vedli už 0:4. Prezentovali se dobrým pohybem a k vidění byly pěkné kombinace. Ve zbývajícím průběhu utkání se Plzeňané nevyvarovali herních výpadků, přesto odjížděli ze Suchdola se třemi body po vítězství 1:9.

Sobota 27. února: Suchdol nad Lužnicí – HBC Plzeň 1:9 (1:4, 0:3, 0:2)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mladší žáci začali jarní část soutěže na pražských Lužinách. Dvanáct hokejbalistů s brankářem v dresu Plzně bylo favoritem tohoto klání. To potvrdila úvodní branka Lukáše Kopala ze třetí minuty. Útočník s číslem 18 nakonec v zápase nastřádal 7 bodů (5+2)! Celkově zanechali mladí mečouni v Praze dobrý dojem. Týmovým pojetím hry si nakonec dokráčeli pro jasné vítězství 0:15. Brankář Jakub Šlechta má třetí nulu v sezoně. Svěrenci trenéra Sýkory navíc stále nepoznali hořkost porážky!

Neděle 28. února: Kert Park Praha - HBC Plzeň 0:15 (0:4, 0:8, 0:3)

Podrobnosti o utkání



Program příštího víkendu:

Sobota – 5. března
  • Muži: Plzeň - Kladno (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Jindřichův Hradec (13:00)
  • Starší žáci: Rebel Praha – Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: Třemošná - Plzeň (10:00)

Neděle – 6. března
  • Mladší dorost: Písek - Plzeň (11:00)