PCH 2016 – neděle: Bronz pro Oberwil, prvenství v turnaji má znovu Plzeň

Turnaj Pilsen Challenge 2016 došel ke svému konci. V nedělních zápasech se rozhodovalo o rozdělení medailí. Bronz si v přestřelce vybojoval švýcarský Oberwil, který porazil Kovo Praha. Finále před skvělou diváckou kulisou ovládla domácí Plzeň, stříbro zbylo na Ružinov.

O třetí místo: Oberwil Rebells vs. TJ Kovo Praha – 8:4

V souboji o bronz se od začátku dařilo lépe hokejbalistům ze švýcarského Zugu. Po Stückiho tyči se o dvě minuty déle prosadil Döbeli. Kovo ovšem brzy vyrovnalo zásluhou Kapusty a svěřenci trenéra Pavlíka ožili. Avšak jeho snahu utla úspěšná akce produktivní první formace Rebells. Trefil se kapitán Mellinger.

Po vyrovnaném začátku přišel kolaps Kova. Oberwill dvěma brankami během dvou minut vyhnal z branky gólmana Laina. Jeho místo zaujal osmnáctiletý Ryba. Ani jemu se nevedlo lépe, taktéž inkasoval dvakrát. Střeleckou úspěšnost charakterizuje fakt, že Rebells ve druhé patnáctiminutovce vystřelili osmkrát a každá druhá střela skončila v brance.

Oberwil, zřejmě uspokojený skórem 6:1, v poslední třetině polevil. Ale přesto byli Švýcaři prvním, kdo se trefil. Brankář Schwartzenbach se měl co ohánět a mířila na něj střela za střelou. Posledních deset minut velmi divokých a ofenzivních. Hrálo se nahoru-dolu. Střelecky se prosadili také hráči Kova a tak má závěrečný výsledek podobu 8:4. Pohár za třetí místo a bronzové medaile putují do Zugu.

Online přenos

Podrobnosti o utkání

Finále: HBC Plzeň vs. Leaders Ružinov Bratislava - 4:1

Velké finále začalo ve 13:30. Dosud suverénní Plzeň poprvé na turnaji oblékla zelené dresy a první minuty patřili domácímu celku. Vše změnila přesilová hra Ružinova v 9. minutě. V ní hráli mečouni velice obětavě a zblokovali mnoho střel. Při jedné z nich se ale míček šťastně odrazil k Rímskému, po jehož přihrávce do prázdné brány se trefil Petr Danko. Plzeň tak poprvé na turnaji prohrávala. Mečouni pokračovali v aktivní hře, ovšem branka i přes střeleckou aktivitu nepřišla.

Druhou třetinu začal první útok domácích Krch, Kolařík, Polívka v útočném pásmu. Právě Jakub Kolařík využil zaváhání Humlíčka a dostal míček do branky. Po vyrovnaném úvodu Plzeňané přebrali iniciativu a měli balonek mnohem více na svých holích. Z aktivity vyplynuly dva góly třetí formace. Pěkné branky Průchy a Jiřího Benedikta dělilo pouhých dvacet vteřin.

Obraz hry se neměnil ani ve třetí třetině. V pohodě hrající Plzeň předváděla pěkné kombinace a měla střeleckou převahu. Ružinov se trápil i v přesilové hře, jeho útočné výpady byly většinou zneškodněné ve středním pásmu. Gólovou tečkou se stala branka Michala Průchy po individuální akci. Mečouni tak před 262 diváky ovládli velmi kvalitně obsazený turnaj a navázali na vítězství z minulého ročníku a skvělé podzimní výkony.

Online přenos

Podrobnosti o utkání

Společné foto finalistů. Autor: Milan Podpera.

Individuální ocenění

NEJLEPŠÍ HRÁČI JEDNOTLIVÝCH TÝMŮ:

West Coast Express – Paul Chima.
TJ Kovo Praha – Václav Lain.
Obervil Rebells – Tim Müller.
Leaders Ružinov Bratislava – Tomáš Humlíček.
HBC Plzeň – Jakub Kolařík.

INDIVIDUÁLNÍ OCENĚNÍ:

Nejlepší brankář: Daniel Schwarzenbach (Oberwil Rebells).
Nejlepší obránce: Adam Vágner (HBC Plzeň).
Nejlepší útočník: Ján Rímský (Leaders Ružinov Bratislava).

Nejužitečnější hráč turnaje: Marek Švarc (HBC Plzeň).