PCH 2016 - sobota: Plzeň ve skupině neporažena, ve finále vyzve Ružinov

Pilsen Challenge má za sebou utkání v základní skupině. Domácí HBC si také v sobotu poradilo s oběma soupeři a bez ztráty bodu prošli mečouni do finále. V tom na ně čeká výběr Ružinova, který v souboji o finále jasně porazil Oberwil. Švýcarský celek bude hrát pouze utkání o bronz proti Kovu Praha. Páté místo obsadí West Coast Express.

TJ Kovo Praha vs. Oberwil Rebells - 1:5

Sobotní program otevřel souboj Kova Praha a Oberwilu, který byl od úvodu v režii švýcarského celku. Celek z předměstí Zugu si dokázal zásluhou své první formace vypracovat hned tříbrankový náskok.

Oberwil svůj náskok dokázal hájit v klidu i v dalším průběhu utkání a dvěma góly ještě navýšit. Kovo se snažilo alespoň o kosmetické korigování skóre, které se nakonec podařilo. Košely snížil na konečných 1:5 a zaznamenal první branku Kova na turnaji.

Online přenos

Podrobnosti o utkání

HBC Plzeň vs. Leaders Ružinov Bratislava - 9:1

Plzeň byla v prvním dnu suverénní, což si mečouni přenesli i do druhého hracího dne turnaje. Domácí začali proti Ružinovu velmi aktivně a hned v průběhu první části dokázali domácí nasázet čtyři branky za záda gólmana Humlíčka.

Ružinov do druhé části vystřídal gólmana a zdálo se, že to bude mít pozitivní účinek, ale nakonec se to tak úplně nepotvrdilo. V prostřední části padl pouze jeden gól do sítě Ružinova, ale v poslední části se domácí dostali do ráže a Pukalíka překonali čtyřikrát. Ružinov v poslední části dokázal pouze jedním gólem Střechy korigovat.

Online přenos

Podrobnosti o utkání

West Coast Express vs. Kovo Praha - 2:3

Přímý souboj o účast v nedělním programu, to byl duel mezi Kovem a kanadským West Coast Express. Utkání bylo zajímavé hned od úvodu, kdy se do vedení dostal kanadský tým. Vedení držel zámořský celek po celou první část, ale v její poslední minutě přišlo srovnání Kova, které následně šlo i do vedení.

Pražané ve druhé části dvěma góly dokázali odskočit do trháku, který už si dokázali udržet, když West Coast dokázal v závěru druhé části snížit, ale v poslední periodě to byl velký boj, který ale branku nepřinesl a Kovo tak může slavit postup do nedělního programu. Kanaďané naopak bez ohledu na výsledek v neděli hrát nebudou.

Online přenos

Podrobnosti o utkání

Oberwil Rebells vs. Leaders Ružinov Bratislava - 0:6

Oberwil s Ružinov si to v přímém souboji rozdali o účast v nedělním finále a byl to hodně zajímavý souboj. Oberwil měl od začátku herní převahu, ale góly dával druhý tým, tedy Ružinov, který si v první části vypracoval náskok dvou branek.

V prostřední části se obraz hry prakticky nezměnil, Oberwil obléhal útočné pásmo, ale skóroval slovenský tým, který opět dokázal přidat dvě trefy. V závěrečné části se opět vedlo lépe slovenskému celku, který se nedostával tolik pod tlak a dokázal přidat další dvě trefy, čímž si zajistil účast v nedělním finále..

Online přenos

Podrobnosti o utkání

HBC Plzeň - West Coast Express - 12:2

Plzeňští hráči v posledním vystoupení ve skupině vyzvali na souboj kanadský West Coast. Samotný úvod přinesl opatrnou partii, kterou rozsekl první gól v osmé minutě, který zaznamenali domácí a rozjeli gólový stroj, který v první části vyprodukoval hned čtyři zásahy.

Kanadský tým dostal na konci první části výhodu přesilové hry a na počátku druhé části pokračující výhodu využil. Domácí si to však nenechali líbit a přispěchali s odpovědí a ne jednou. Plzeň ve druhé části dokázala nasázet do kanadské sítě další čtyři góly, dva z nich Lukáš Vodrážka, který v součtu s brankou z první části zkompletoval první hattrick na turnaji. Mečouni byli při chuti i nadále a v poslední části dokonce kanadským soupeřům dali desátou branku, ale ani to nebylo poslední. Na konečné výhře 12:2 se podílel hattrickem také Ondřej Kejř.

Online přenos

Podrobnosti o utkání

Konečná tabulka

1. HBC Plzeň 4-0-0 27:4 12 bodů
2. Leaders Ružinov Bratislava 2-1-1 13:13 7 bodů
3. Oberwil Rebells 2-0-2 11:14 6 bodů
4. TJ Kovo Praha 2-1-1 4:9 4 body
5. West Coast Express 0-0-4 11:26 0 bodů

Nedělní program

11:00 O 3. místo: TJ Kovo Praha - Oberwil Rebells
13:30 Finále: HBC Plzeň - Leaders Ružinov