Hodnocení víkendu: Áčko poprvé prohrálo, starší dorost nezvádl derby, úspěšní žáci

Poslední podzimní zápasy odehrála družstva HBC Plzeň. A-tým našel prvního přemožitele, v Pardubicích podlehl domácímu Autosklu po samostatných stříleních. Starší dorostenci po sobotním vítězství ztratili dobře rozehrané derby. Úspěšný byl mladší dorost a oba žákovské týmy. FOTO: Martin Pibyl.

A-tým

Do podzimní derniéry v CCM extralize lépe vstoupili hosté. Po Malého průniku v oslabení se ke gólové dorážce dostal Švarc, který v páté minutě otevřel skóre zápasu. Vyrovnaný duel dvou ambiciózních celků nabídl z počátku více osobních soubojů, než pohledných kombinací. Hrálo se především ze zabezpečené obrany, až v polovině druhé třetiny se hra otevřela a k vidění bylo spousta rychlých kontrů. Skóre mohl na konci prostřední části navýšit Slanec, ale ani na třikrát si na pardubického Stárka nepřišel. Na konec zápasu začalo v Pardubicích sněžit, což neprospělo plastovému hracímu povrchu. Domácím byla ve 43. minutě nabídnuta dlouhá početní výhoda 5 na 3 a zásluhou Kubeše byla využita. Utkání tak dospělo až do samostatných střílení. Jediným úspěšným exekutorem byl pardubický Vlasák ve třetí sérii. Plzeň i přes první prohru přezimuje na první příčce v tabulce.

Sobota 28. listopadu: HBC Autosklo H.A.K. Pardubice – HBC Plzeň 2:1 ss (0:1, 0:0, 1:0 – 1:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

V sobotu na Košutku přijela poslední Zliv. První vzájemné utkání skončilo vítězstvím Plzně 10:0. První minuty zápasu nenabídly příliš hokejbalové krásy. Domácí se trápili a přizpůsobili se hře slabšího soupeře. Také kvůli tomu ukazovala tabule skóre po první třetině „jen“ 2:0. Po důraznějším proslovu trenérů začali mečouni hrát podle pokynů a jejich výkon se zlepšil. Střelecké trápení a spálené šance se ale navyšovaly. Ke konci zápasu domácí otevřeli obranu a brankář Pop musel vytáhnout několik těžších zákroků. Přese všechno Plzeň po pětačtyřiceti minutách slavila vítězství 14:0. Další hattrick si připsali Ulč s Kamienem.

Sobota 28. listopadu: HBC Plzeň – HBC Zliv 14:0 (2:0, 8:0, 4:0)

Podrobnosti o utkání

Regionální derby a souboj o první místo ve skupině B extraligy SD. To byl nedělní souboj Plzně a Dobřan. Oba týmy nastoupily v téměř nejsilnějších sestavách. Mečouni chtěli odčinit prohru 8:0 po ostudném výkonu z prvního vzájemného střetnutí. Od úvodních minut se hrálo velmi kvalitní utkání. Do vedení se dostali domácí, díky brance Nejedlého ze třetí minuty. Brzy ale inkasovali v oslabení. Také začátek druhé třetiny vyšel lépe Plzni, když se v přesilovce trefil Papán. O chvíli později došlo k nezaviněnému zranění plzeňského brankáře Návary, který musel odstoupit a přenechat místo v brance Sedláčkovi. Dobřany následně díky dvěma rychlým brejkům obrátili stav utkání ve svůj prospěch. Plzeňané stále srdnatě bojovali a i ve třetí třetině se hrál velmi pohledný mládežnický hokejbal. Kvalitnímu utkání nepříslušel závěr zápasu, ve kterém neudržela nervy plzeňská střídačka v reakci na některé z diskutabilních výroků rozhodčích. Poslední minuty dohrávali Dobřany ve dvojnásobné přesilovce a na Sedláčka se hrnul útok za útokem. I přes výsledek 2:5 bylo k vidění vyrovnané utkání s velkým nasazením na obou stranách. Velmi dobrý výkon podali všichni tři brankáři, kteří nastoupili do utkání. Za zmínku stojí také návštěva 130 diváků.

Neděle 29. listopadu: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Také mladší dorostenci v neděli přivítali soupeře z regionu. Proti Buldokům ze Stříbra odehráli Plzeňané povedené utkání. Od začátku byli více na balonku a měli územní převahu. Až do třinácté minuty však nemohli vstřelit branku. Skóre změnila až úspěšná střela Hurta. Ten v dalším průběhu zápasu dokonal hattrick a navrch přidal jednu asistenci. Podtrhl tak formu celého svého útoku – Bočan, Lokajíček, Hurt. Všichni tři ční na vrcholu týmového bodování. Plzeňanům kromě útoku fungovala také defenziva, která se podepsala pod šestou nulou pro brankáře v letošní sezoně. Svěřenci trenéra Kováříka porazili Stříbro 6:0. A po podzimní části jim patří druhé místo v tabulce.

Neděle 29. listopadu: HBC Plzeň – Buldoci Stříbro 6:0 (1:0, 3:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

S deseti vítězstvími a jedinou prohrou byla Plzeň v utkání s Kladnem jasným favoritem. Středočeši dokázali s domácími držet krok do deváté minuty. Poté svěřenci trenérů Hrubého a Tůmy zničili svého soupeře pěti zásahy v rozmezí šesti minut. Výkon mečounů mírně polevil v prostřední části, která skončila vyrovnaně. V poslední třetině to ale byla znovu Plzeň, kdo měl na vrch. Výsledné skóre má podobu 10:2. V utkání se pěti góly blýskl útočník Michal Galla, který se postaral mimo jiné o první i poslední branku utkání.

Sobota 28. listopadu: HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno 10:2 (5:0, 1:1, 4:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Se šňůrou osmi podzimních vítězství a skóre 91:13 vstupovali do zápasu s Rakovníkem mladší žáci. Plzeňané měli územní i střeleckou převahu. Proti nim ale stál brankář Nistor. Na něj mladí mečouni vyplálili celkem 27 střel a mladý gólman Středočechů dlouho držel naděje svého týmu na dobrý výsledek. Naopak rakovničtí se dostali pouze k sedmi střeleckým pokusům. Střelecky úspěšný byl znovu úspěšný Radek Sýkora, který docílil dalšího hattricku. Plzeň po výhře 4:0 přezimuje na prvním místě v tabulce.

Sobota 28. listopadu: HBC Plzeň – HBC Rakovník 4:0 (2:0, 2:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání