Setrvají mečouni po podzimu na vítězné vlně?

Poslední utkání podzimní části hokejbalové CCM extraligy má před sebou HBC Plzeň, která zajíždí v sobotu na horkou pardubickou půdu. Vedoucí mečouni zatím nepoznali v soutěži ještě ani jednou hořkost porážky, na což budou chtít určitě navázat i proti čtvrtým Pardubicím.

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice - HBC Plzeň, sobota 27. listopadu od 14:00

Skvělá fazóna plzeňských hokejbalistů nadále nebere konce. O tom, zda se svěřenci trenéra Josefa Kadaněho budou moci pyšnit dlouhou sérií neporazitelnosti i přes zimní pauzu se rozhodně v Pardubicích. Vedoucí Plzeň aktuálně drží v neúplné tabulce nad svými pronásledovateli čtyřbodový náskok, jenž by ráda ještě navýšila na lepší hodnotu.

První vzájemné utkání odehráli tito soupeři 19.9 v Plzni na Košutce, kde domácí potvrdili svoji sílu a Východočechy zdolali 3:0. Plzeňané tehdy svoji převahu potvrdili ve druhé části, kdy dvěma trefami uzemnili odpor soupeře.

Pardubičtí se v letošní sezoně řadí k lepším týmům soutěže a budou proto chtít zcela jistě promluvit do bojů o nejcennější kovy. Důležitý souboj sehrálo Autosklo minulý týden, kdy venku nestačilo v souboji dvou silných týmů na Kladno poměrem 2:3.

Plzeňané naopak potvrdili v posledním zápase svoji formu, když rozdrtili bezzubou Karvinou 7:1. Mečouni o své výhře před týdnem rozhodli hned na začátku duelu, kdy si během tří minut vypracovali pohodové dvougólové vedení.

Pro klubový web se k následujícímu těžkému duelu vyjádřil obránce David Pokorný: "Zápas to ale určitě nebude lehký. Na trénincích jsme se připravovali na jejich herní styl, takže si myslím, že budeme dobře připraveni. Hraje se ovšem venku a venkovní zápasy na nevyzpytatelném plastovém povrchu nikdy nejsou moc příjemné. Bude tedy hodně záležet na počasí, ale věřím, že kluci to zvládnou a přivezou 3 body," říká plzeňský bek, jenž kvůli střelecké soutěži neodcestuje na východ Čech.

Co se týče statistického okénka, nejvíce kanadských bodů na straně Karviné nasbíral Jan Bílý (7+14), které ho řadí na druhé místo produktivity v celé extralize. Na straně Plzně vládne této kolonce Jaroslav Pauer se třinácti body (4+9). V plzeňském brankovišti vládne Petr Smekal, jehož úspěšnost zákroků sahá k 88.5 procentům. Plzeňskou brankářskou oporou je Petr Kráčina, který se může pyšnit parádní úspěšností v podobě necelých 95%.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 28. listopadu
  • Muži: Pardubice - Plzeň (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Zliv (13:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Kladno (10:30)

Neděle – 29. listopadu
  • Starší dorost: Plzeň – Dobřany (13:30)
  • Mladší dorost: Plzeň – Stříbro (11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Rakovník (10:00)