Hodnocení víkendu: Áčko převálcovalo Karvinou, z mládeže nezvítězil pouze MD

Klub HBC Plzeň má za sebou další porci zápasů. Opět se většině týmů dařilo. A-tým doma deklasoval Karvinou 7:1 a potvrdil svoji podzimní suverenitu. Vysoké výhry nad pražským Kovem slavila žákovská družstva. Naopak dorostenci odjížděli ze hřišť soupeřů s rozdílnými výsledky.

A-tým

Muži hostili desátou Karvinou. Plzeňané byli lepší od úvodního vhazování a Slezany „přivítali“ prvním gólem už v čase 1:01. Trefil se Jaroslav Pauer. Neuběhly ani další dvě minuty a domácí měli dvoubrankový náskok. Plzeň byla téměř neustále nastěhovaná před brankářem Tabáškem, který o práci neměl nouzi. Aktivita domácích nesla úspěch. Po první třetině ukazovala tabule skóre 4:1. Obraz hry byl až do konečného hvizdu podobný. Plzeň byla mnohem více na balonku a její hráči předváděli pohledné kombinace. V poslední třetině mečouni mírně vypadli z tempa. Přesto se těšili vysoké výhře 7:1. Po delší době se mezi třemi tyčemi objevil uzdravený brankář Jiří Návara, který inkasoval jedinou branku. Své první extraligové zápasy v letošní sezoně mají za sebou Petr Zeman a Erik Polívka.

Sobota 21. listopadu: HBC Plzeň – HbK Karviná 7:1 (4:1, 3:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Plzeňané dorazili do jihočeské metropole s časovým zpožděním, kvůli problému s mikrobusem po cestě. Do zápasu vstoupili po urychlené rozcvičce skvostně! V čase 1:43 vedli už 2:0, když se po vyhranných vhazováních v útočném pásmu trefili obránci Papán se Šmucerem. Plzeňané byli i po rychle vybudovaném náskoku více na balonku. Ovšem v jejich hře se množili nepřesnosti, Plzeň postupem času ubrala na pohybu a českobudějovičtí se dostávali více a více před Sedláčka. Situace vygradovala ve druhé třetině, která patřila jasně domácím. Gól ale žádný nepadl. V poslední části se Plzeň probudila, vstřelila v ní dvě branky a hra se převážně odehrávala před brankovištěm domácích. Ti, vzhledem k vyloučení Pecha do konce zápasu, dohrávali utkání na necelé dvě pětky. Tak či onak, mečouni získali další cenné vítězství. Čisté konto má brankář Sedláček a povedeným výkonem se prezentovali i mladší dorostenci Tomáš Ulč s Dominikem Vlasákem.

Sobota 21. listopadu: SK Pedagog České Budějovice – HBC Plzeň 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Svěřenci trenéra Kováříka čekal po zápasech s outsidery souboj na půdě silného Kladna. Rozhodčí od začátku nastolili velmi přísný metr, vylučovalo se často a na obou stranách. Utkání mělo velikou kvalitu a prim hrály především obrany. Čekalo se na první chybu, kterou nakonec udělali mečouni. Při oslabení využil zaváhání Ulče Jůn a prostřelil Hrubého. Plzni se postupem času podařilo dostat do více střeleckých příležitostí. Ovšem problémem byla znovu nepřesná koncovka. Gól se podařilo vstřelit až Petru Bočanovi ve 40. minutě. Kladno ale udeřilo těsně před koncem. Dělbu bodů odmítl Procházka. K němu se odrazil balonek a přesnou střelou v čase 44:02 rozhodl o tom, že všechny body zůstanou ve středních Čechách. Plzeňané prohráli podruhé v podzimní části.

Neděle 22. listopadu: HBC Alpiq Kladno – HBC Plzeň 2:1 (1:0, 0:0, 1:1)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Starší žáci nastoupili na Palmovce proti poslednímu Kovu, které v prvním vzájemném zápase rozstříleli 18:0. Hosté od úvodních minut plnili roli favorita a hned v úvodní třetině dosáhli pohodlného čtyřbrankového náskoku. Do konce zápasu se jim rozdíl ve skóre podařilo zdvojnásobit. Po dvou brankách si připsali Tomáš Chramosta s Janem Miksanem. Miksanovi se povedlo v desátém zápase sezony docílit už dvacáté branky! Což je na nováčka v této kategorii úctyhodný počin. Významný byl zápas ještě pro jednoho mladíka. Martin Svoboda dostal jako mladší žák příležitost v brance Plzně a hned ve své premiéře vychytal čisté konto!

Sobota 21. listopadu: TJ Kovo Praha – HBC Plzeň 0:8 (0:4, 0:1, 0:3)

Mladší žáci

O den později se na Palmovku vydali také mladší žáci. A také v tomto případě byli mladíci z Plzně jasně lepším týmem. Hosté měli střeleckou převahu a za celých šestatřicet minut vypálili na brankáře Kova celkem 42 pokusů. Třináct z nich skončilo v brance. Tradičně se dařilo Radku Sýkorovi s Matějem Pavlíčkem. Oba si připsali po čtyřech gólech. Brankář Plzně Šlechta inkasoval až necelé dvě minuty před koncem zápasu.

Neděle 22. listopadu: TJ Kovo Praha – HBC Plzeň 1:13 (0:3, 0:5, 1:5)

Podrobnosti o utkání



Program příštího víkendu:

Sobota – 28. listopadu
  • Muži: Pardubice - Plzeň (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Zliv (13:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Kladno (10:30)

Neděle – 29. listopadu
  • Starší dorost: Plzeň – Dobřany (13:30)
  • Mladší dorost: Plzeň – Stříbro (11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Rakovník (10:00)