Potvrdí Plzeňané skvělou formu? V sobotu přijede Karviná

Na Košutku se po třech týdnech vrací program CCM extraligy. První Plzeň hostí ve třináctém kole desátou Karvinou. V úvodním vzájemném zápase hraném ve Slezsku mečouni zvítězili 3:0. Podaří se hokejbalistům HBC Plzeň staronový tým v soutěži vynulovat i podruhé?

HBC Plzeň – HbK Karviná, sobota 21. listopadu od 14:30

Karvinští se vrátili mezi hokejbalovou smetánku po roční odmlce. Po neúspěšné baráži už se Slezané pomalu připravovali na další ročník strávený v druhé nejvyšší soutěži. Ovšem přišla zpráva o konci hokejbalu ve Vlašimi a CCM extralize najednou chybělo mužstvo. Na Ostravsko přilétlo svazové laso, díky kterému můžeme letos opět vidět Karvinou v nejvyšší hokejbalové soutěži.

V sobotu cestují Slezané přes 400 kilometrů na půdu extraligového suveréna. Plzeň stále nepoznala hořkost porážky a kromě střílení branek disponuje perfektní obranou, za kterou stojí brankář Petr Kráčina. Ten také ční na vrcholu brankářských statistik celé soutěže.

První vzájemné utkání odehráli tito soupeři na půdě Karviné 12. září. Plzeňané si po vítězství 3:0 odvezli domů všechny body. Prsty ve všech brankách měl tehdy Michal Průcha, který na první dvě přihrál a třetí sám vstřelil. První čisté konto za pomoci obránců si připsal brankář Kráčina.

Ani v dalších zápasech se Karviné příliš nedařilo. Ovšem poslední dobou mají její výkony stoupající tendenci. Před čtrnácti dny například porazila silné Pardubice 3:2. Do Plzně však cestují svěřenci trenéra Kurze s pocitem porážky z posledního zápasu. Na domácí půdě podlehli Kladnu 1:3.

Zato Plzeňané v uplynulém kole zvítězili 2:0 v Sudoměřicích. A na vítězné brance se znovu podílela nejproduktivnější dvojice týmu – mladíci Švarc s Pauerem. Právě druhý jmenovaný se k nadcházejícímu zápasu s Karvinou vyjádřil v rozhovoru na klubovém webu: „Každý zápas začíná od nuly, takže od zápasu očekávám, že Karviná nám body určitě nedá zadarmo. Budou se chtít o ně poprat a my jim budeme muset ukázat naši sílu.“

Útočníka s číslem 19 jsme se také zeptali, jaký tipuje výsledek utkání. „Tipnul bych si naše vítězství 4:1.“

Co se týče statistického okénka, nejvíce kanadských bodů na straně Karviné nasbíral Jan Diviš (4+4). Na straně Plzně vládne této kolonce Marek Švarc s dvanácti body (8+4). V brankovišti Slezanů se střídají Martin Klepač (7 zápasů, 3,14 branky na zápas, 87,6% úspěšnosti zákroků) a Daniel Vašek (5 zápasů, 4,4 branky na zápas, 84% úspěšnost zákroků). Plzeňskou brankářskou oporou je Petr Kráčina (0,93 branky na zápas, 94,9% úspěšnost zákroků).

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 21. listopadu
  • Muži: Plzeň – Karviná (14:30)
  • Starší dorost: České Budějovice - Plzeň (11:00)
  • Starší žáci: Kovo Praha - Plzeň (16:00)

Neděle – 22. listopadu
  • Mladší dorost: Kladno - Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: Kovo Praha – Plzeň (11:00)