Na hřišti si dost rozumíme, pochvaluje si spolupráci v útoku Jaroslav Pauer

A-tým v letošní sezoně funguje na výbornou. Kompaktní obrana inkasovala v jedenácti zápasech jen třináctkrát a Plzeň na druhé straně zdobí nebezpečný útok. Nejproduktivnějšími hráči je dvojice Švarc a Pauer, kteří od začátku sezony hrají ve velké pohodě. Právě s druhým jmenovaným jsme pro vás připravili týdenní rozhovor.

Po dvanácti kolech stále bez prohry. Naposledy jste zvítězili v Sudoměřicích 2:0. Jak zápas zpětně hodnotíš?
Na začátku zápasu jsme se dost trápili a nemohli vstřelit branku. Ale naši opatrnou, trpělivou hrou a plněním pokynů trenéra se nám podařilo dát dvě branky a dotáhnout zápas do vítězného konce, takže bych zápas hodnotil určitě kladně.

Loni jste na půdě tohoto soupeře vyhráli 1:0, letos jste vstřelili o branku víc. Čím to, že na Hodonísku v zápasech s Plzní padá tak málo branek? Má na tento fakt vliv vaše cesta přes celou republiku?
To není jen na Hodonínsku, celkově ve venkovních zápasech nejsme moc produktivní. Šancí máme dost, ale gólů moc nedáme. Myslím si, že cesta přes celou republiku a sezení pět hodin v autobuse má na náš výkon vliv. Chvíli to pak trvá, než se dostaneme do zápasového tempa.

Ty sám jsi byl na začátku akce vedoucí k vítěznému gólu. Mohl bys nám ji popsat?
Dostal jsem nahrávku od obránce. Před modrou čárou jsem vystřelil na branku, ale brankář vyrazil míček před sebe. Tam dobíhal Jirka Kavalír, který zkoušel dorážet a balonek se odrazil od betonu ke Švarcíkovi (Marek Švarc) a ten jej poslal do odkryté branky.

Právě vaše spolupráce s Markem Švarcem je jedním z mnoha pozitiv letošního ročníku. Čníte také na vrcholu týmové produktivity. Jak si tuto spolupráci pochvaluješ?

Pochvaluju si jí dost. Hrát se Švarcíkem v útoku mi prospívá a na hřišti si dost rozumíme, prakticky mu nahraju i po slepu (smích), protože vím kde je.

Ve dvanácti zápasech si nasbíral osm asistencí, Marek Švarc zas osm gólů. Máte nějak rozdělené úkoly s tím, že „Švarcík“ akce zakončuje nebo je tato statistika jen dílem náhody?
Asi bych řekl, že dílem náhody. Švarcíkovi to do té brány prostě padá, což je super. Mně moc ne a tak radši nahraju. (smích)

Momentka po jedné z gólových akcí dvojice Pauer (vlevo) - Švarc. Plzeň - Kert Park 2:1.

Kromě střílení branek vám také skvěle funguje defenziva, za kterou stojí spolehlivý brankář Kráčina. V posledních sedmi zápasech jste obdrželi pouze pět branek. Je tedy vaším hlavním cílem hrát ze zabezpečené obrany?
Kráči chytá suprově, ale velký podíl na tom mají také kluci z obrany. Ti odvádí svojí práci tak, jak mají. Takže ano, dá se říct, že naším hlavním cílem je hrát ze zabezpečené obrany. Pak můžeme v klidu přejít do útoku.

Jsi jedním z mnoha odchovanců, kteří si prošli přes žákovská družstva až do kádru A-týmu. Který z trenérů tě nejvíce ovlivnil a na jaké období či moment v dresu HBC Plzeň nejraději vzpomínáš?
Nejvíce z trenérů mě ovlivnil bez pochyby Martin Davídek. Nejraději zavzpomínám na moment, kdy jsme vyhráli titul v extralize staršího dorostu. Na to se jen tak nezapomíná.

Občas tě také můžeme vídat v dresu prvoligových Litic, kam máš vyřízené střídavé starty. Jaká je dohoda mezi kluby o tvém nasazování do litických zápasů?
Dohoda mezi trenéry je dobrá, ale také záleží na mě, jak jsem na tom se silami nebo jestli si radši odpočinu. Většinou však jdu hrát.

V sobotu hostíte doma Karvinou, na jejíž půdě jste v září zvítězili 3:0. Co od zápasu očekáváš? Troufneš si tipnout výsledek zápasu?
Každý zápas začíná od nuly, takže od zápasu očekávám, že Karviná nám body určitě nedá zadarmo. Budou se chtít o ně poprat a my jim budeme muset ukázat naši sílu. A výsledek? Tipnul bych si naše vítězství 4:1.