Tvrdá hra mi rozhodně nevadí, přiznává Daniel Krásný

Důležitý skalp v sobotu získali plzeňští hokejbalisté, když zlomili letohradský syndrom. Vyrovnaný duel nakonec mečouni dokázali dovést do vítězného konce i zásluhou Daniela Krásného, který druhou brankou nastartoval obrat svého týmu. Pro šestadvacetiletého forwarda, jenž teprve čeká na pořádný týmový úspěch, to byla teprve druhá branka v sezoně, která se časem může ukázat nesmírně důležitá.

Po první polovině základní části jste stále nepoznali hořkost porážky a hřejete se na prvním místě tabulky. Co na to říkáš?
To, že jsme ještě neprohráli a vedeme tabulku je příjemné. Doufám, že nám neporazitelnost vydrží nejméně do konce zimní části. Je velmi motivující držet dlouhou sérii neporazitelnosti.

Jisté máte navíc play-off. Představoval sis vůbec před sezonou, že by se vám mohlo takhle dařit?
Tolik získaných bodu za tolik odehraných zápasů bych si před sezonou nepředstavoval. Určité zlepšení jsem přesto očekával. Vypadá to opravdu skvěle, ale přesto pořád musíme věnovat důraz na dodržování herního systému a také disciplinovanosti celého tymu.

V sobotu se vám povedlo zlomit nepříznivou sérii v Letohradu. Věřil si před zápasem, že teď přichází ten okamžik, kdy prolomíte prokletí proti neoblíbenému soupeři?
Jeli jsme na zápas do Letohradu s přesvědčením, že si odvezeme domů nějaké body, a to nejlépe plný počet. Fakt, že jsme na soupeřově hřišti dlouho nevyhráli věděl z nás každý. Hodně důležité ale bylo, že jsme se sami soustředili pouze na samotný zápas a ne na to, co bylo dříve.

Jak bys zhodnotil celkově utkání proti Letohradu?
Utkání to nebylo vůbec jednoduché. Po slibném začátku, kdy jsme se ujali vedení, nastaly komplikace v podobě trestů, srovnaní a nakonec i vedeni soupeře 2:1. Celkem jsme i docela podléhali velkému tlaku z řad diváků, který nás místy ve hře hodně svazoval. Po našem srovnání na 2:2 jsme ale získali zpátky zdravé sebevědomí, což se projevilo na dobrém konci, kdy jsme v přesilové hře dokázali odstoupit výsledkově a udržet vedení až do konce hrací doby.

Za stavu 1:2 z vašeho pohledu jste se opět zvedli a našli sílu otočit duel zpátky na vaši stranu. Jak si pociťoval tento vzestup přímo ze hřiště?
Naše formace byla na hřišti při vyrovnávacím gólu na 2:2. Sám jsem po spolupráci s Kolem (Jakub Kolařík) srovnával. Tok energie, pocitů a to, že jsme zpět ve hře, byl proto velmi pozitivní.

V plzeňském týmu jsi již od dob trenéra Kurfürsta. Jak se během té doby změnila role v týmu?
Ze začátku co jsem pořádně začal s hokejbalem, což je 7 let, jsem se do hry moc nedostával. Hrál jsem v té době ještě aktivně hokej, ale postupem času jsem dostal více a více příležitostí.

Jak by ses sám popsal jako hráč?
Jsem přizpůsobivý. Snažím se hrát to, co trenér ode mě chce. Vyhovuje mi, když se hraje na hřišti tvrdě.

O víkendu zajíždíte do Sudoměřic, které jste v prvním kole porazili vysoko 6:2. Jak myslíš, že bude vypadat tentokrát měření sil?
Bude se hrát opět na venkovním hřišti, takže musíme být připraveni na ledacos, což jsme si ostatně teď vyzkoušeli v Letohradu. Věřím, že budeme trpělivý a přesvědčivý a znovu získáme tři body.

Jaké jsou tvé hokejbalové cíle?
Na větší týmový úspěch teprve čekám. Jako prioritní úspěch bych bral získání titulu v extralize.