Jedenácté vítězství v řadě? V cestě stojí Letohrad

Dalším plzeňským soupeřem v CCM extralize je Letohrad. Plzeňané stále nepoznali hořkost porážky, v deseti zápasech ztratili pouhé dva body a naposledy rozdrtili královéhradecké Piráty 8:0. Přes všechny superlativy je tu jedno „ale“. Plzeň v Letohradu za poslední tři roky nevstřelila ani jednu branku a z východu Čech si odvezla jediný bod.

SK Hokejbal Letohrad – HBC Plzeň, sobota 7. listopadu od 16:00

Výsledky 0:2, 0:1 ss, 0:1 Takto skončily zápasy na půdě Letohradu v posledních třech letech. Pokaždé zůstalo vítězství domácím. Mezi Plzní a Letohradem obecně platí pravidlo „Můj dům – můj hrad“. Plzeňané přehráli celek z Orlických hor výsledkově 5:2, 4:0, 7:1. Plzeň chce letohradskou smůlu prolomit a konečně vstřelit branku. Na východ Čech cestují v dobrém rozpoložení a se sérii deseti výher v řadě. Plzeňská neporazitelnost se protáhla až do třetího herního měsíce soutěže. A mečouni v nastoleném trendu chtějí pokračovat.

V posledním utkání vypráskali Hradec Králové osmi góly a nebýt Dvořáčka v brance Pirátů, počet plzeňských gólů zřejmě dosáhl dvouciferného čísla. Ovšem s vítězstvím první Plzně nad posledním Hradcem se papírově počítalo. Větší překvapení nabídl poslední zápas letohradských jelenů. Ti si odvezli dva body z Kladna po výhře 2:1 v samostatných stříleních. Letohradští tak napodobili Plzeň, která si připsala „nájezdový skalp“ úřadujícího mistra na konci září.

Obě střetnutí měla společný netradiční poměr střel. Mečouni svoji kanonádu podrthli střeleckou převahou 61:9. Zato Letohradští nekončili v základní hrací době snad jen díky skvělé obraně v čele s Šimarou v bráně. Letohradský brankář čelil hned 56 střelám Alpiqu a inkasoval jedinou branku. Na stejný počet branek na druhé straně stačilo letohradským útočníkům pouze patnáct střeleckých pokusů.

Brankáři Janu Šimaru patří čtvrté místo v gólmanských statistikách. S čísly: 93,9% úspěšnost a 1,86 branky na zápas. Lépe jsou na tom třinecký Heczko, mostecký Brém a na úplném vrcholu se nachází plzeňský Petr Kráčina (95, 14% úspěšnosti zákroků, 0,91 branky na zápas). Ofenzívu Jelenů táhne především reprezentant Ondřej Lux, který v osmi zápasech nastřádal 11 bodů (8+3). Stejný počet bodů má také Marek Švarc (7+4), ten ční na čele produktivity Plzeňanů.

K zápasu se vyjádřil v týdenním rozhovoru obránce Lukáš Hanuš: „V Letohradu se nám dlouhodobě nedaří a máme jim co vracet. Bude to určitě těžký zápas, ve kterém předpokládám, že padne tradičně málo gólů. Budou rozhodovat maličkosti. Doufám, že se dobře připravíme, odehrajeme dobrý zápas a přivezeme tři body“.

Plzeň také využila blízkosti třemošenského hřiště s asfaltovým povrchem a v pátek k večeru s místním Tatranem, hrajícím druhou nejvyšší hokejbalovou soutěž, sehrála přípravný zápas. Zvítězila v něm 5:0.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 7. listopadu
  • Muži: Letohrad - Plzeň(16:00)

Neděle – 8. listopadu
  • Mladší dorost: Plzeň – Beroun (13:00)
  • Mladší žáci: Beroun – Plzeň (10:00)