Hodnocení víkendu: Znovu úspěšná všechna družstva, Áčko zničilo Hradec

Víkend na přelomu října a listopadu přinesl Plzeňanům čtyři výhry ze čtyř zápasů. V nich inkasovali brankáři HBC Plzeň pouze tři branky. A-tým a mladší dorost zvítězili s čistým kontem. K vidění byly převážně jednostranné zápasy

A-tým

Domácí byli v tomto utkání 10. kola CCM extraligy jasným favoritem. Jako první tým tabulky hostili poslední Hradec Králové. Ten dorazil pouze s dvanácti hráči do pole. Plzeň se i díky početní převaze usídlila v útočném pásmu. Neustále obléhala Dvořáčkovu branku. První gól přišel z hole kapitána Edla v jedenácté minutě. Po zbytek zápasu byla na balonku téměř výhradně Plzeň. Na hradeckou svatyni se valil jeden útok za druhým! Poměr střel se nakonec zastavil na neuvěřitelném čísle 61:9. Dvougólovými střelci se stali Marek Švarc a Lukáš Hanuš, znovu se trefil i Martin Krch. První celý ochytaný zápas v CCM extralize má za sebou dorostenec Adam Sedláček.

Sobota 31. října: HBC Plzeň – HBC Hradec Králové 1988 8:0 (2:0, 4:0, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Mečouni v Jindřichově Hradci inkasovali hned v prvním střídání, a i když hned v následující minutě vyrovnali skóre, hra měla k ideálu hodně daleko. Velmi špatný start proti soupeři, který nastoupil pouze s devíti hráči do pole a brankářem z kategorie starších žáků. První dvě třetiny domácí dokázali Plzeň eliminovat a držet obranou formaci. Naopak hosté se trápili a až poslední třetina přinesla zlepšení. V té se Západočechům vedlo i střelecky, což dokazuje šest vstřelených branek. Výsledné skóre jednostranného zápasu má nakonec podobu 1:11. Po třech brankách si připsali Voves s Majerem.

Sobota 31. října: TJ Olymp Jindřichův Hradec – HBC Plzeň 1:11 (1:2, 0:3, 0:6)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Průběh zápasu extraligy MD v Třemošné byl naprosto rozdílný od utkání starších dorostenců v Jindřichově Hradci. Mečouni začali fantasticky a v čase 2:27 vedli už o tři branky. Poté však Plzeňané ubrali na obrátkách a přizpůsobili se slabšímu soupeři. I po zbytek zápasu byli lepším týmem. ale znovu se trápili v koncovce. Za zbylých dvaačtyřicet minut nastříleli tolik branek, jako v již zmíněném úvodu zápasu. Plzeň si tak připisuje sedmou výhru v řadě. Dvěma brankami se na ní podíleli Lokajíček a kapitán Tarantík.

Neděle 1. listopadu:Tatran Třemošná – HBC Plzeň 0:6 (0:3, 0:1, 0:2)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Sedmý zápas sezony odehráli starší žáci o týden později, než bylo v plánu. Domácí utkání s Kert Parkem se nakonec hrálo v sobotu 31.října. První dvě třetiny byly mečouni lepším týmem. Kert Park ale srdnatě bojoval a dostával se do šancí. Proti byl dlouho brankář Libor Kojzar, na kterého mířilo dohromady 25 střeleckých pokusů. Za stavu 4:0 domácí upustili z tempa a přestali hrát svoji účelnou hru. Reakcí na to byly dva inkasované góly a Pražané se nadechovali k dotáhnutí skóre. Plzeňany probral oddechový čas trenéra Hrubého. Ve zbytku zápasu vstřelili rozhodující dvě branky a výsledku daly podobu 6:2. Hattrickem se na výhře podílel Marek Reiser. Starší žáky nyní čeká čtrnáctidenní zápasové volno.

Sobota 31. října: HBC Plzeň – HC Kert Park Praha 6:2 (2:0, 2:0, 2:2)



Program příštího víkendu:

Sobota – 7. listopadu
  • Muži: Letohrad - Plzeň(16:00)
  • Starší dorost: Jindřichův Hradec - Plzeň (14:00)

Neděle – 8. listopadu
  • Mladší dorost: Plzeň – Beroun (13:00)
  • Mladší žáci: Beroun – Plzeň (10:00)