Hodnocení víkendu: Všechna družstva vítězně, Áčko vyhrálo s dalším čistým kontem

Poslední říjnový víkend přinesl vítězství na všech frontách. A-tým prodloužil vítěznou sérii už na devět utkání. V sobotu Plzeňané přehráli ústeckou Elbu 3:0. Rozdílné zápasy zažili dorostenci. Starší porazili vysokým rozdílem Suchdol, mladší zvládli souboj s dosavadním lídrem z Písku. Ve vyhecovaném zápase si mladší žáci vyšlápli na Kladno.

A-tým

Úvod utkání byl velmi opatrný, jak už to v Ústí nad Labem bývá zvykem. Zápas postupně gradoval a rozhodčí nemeškali s udělováním trestů. Zatímco domácí početní výhodu nevyužili. Plzeňané udeřili hned dvakrát v rozmezí dvanácté minuty. Nejprve zakončoval povedenou kombinaci Martin Krch, po něm se trefil Ondřej Benedikt. Plzeň hrála s dobře organizovanou obranou a naopak nacházela skulinky v té soupeřově. Další branky však nepřicházeli. Do té doby než Bandu na konci druhé třetiny prostřelil svým druhým gólem Krch. Ve třetí třetině Ústí ještě přidalo a všemožnými prostředky se snažilo Plzeňany rozhodit. To se domácím nepovedlo a Západočeši si odvezli vítězství 3:0. Brankář Kráčina vychytal třetí čisté konto v probíhajícím ročníku.

Sobota 24. října: Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň 0:3 (0:2, 0:1, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Svěřenci trenéra Semery si chtěli spravit náladu po vysoké prohře s Dobřany. V sobotu na halu dorazil soupeř z jiné kategorie. Domácí měli početní i věkovou převahu. Od začátku byli také více na balonku. Přesto se prvních třicet minut nadřeli. Hosté hráli ze zahuštěné obrany a vyráželi do protiútoků. Domácí se neprezentovali příliš dobrou hrou, za kterou mohl především špatný pohyb. Markantní změna proběhla ve třetí třetině. Plzeňané zlepšili svůj výkon a soupeř postupně odpadl. Výsledkem je osm branek v závěrečné patnáctiminutovce. Třetí hattrick v sezoně vstřelil David Ulč. Po dvou brankách si připsali Vobruba, Šmucer a Kamien.

Sobota 24. října: HBC Plzeň – SK Suchdol nad Lužnicí 13:2 (3:1, 2:1, 8:0)

Mladší dorost

Do Plzně v sobotu odpoledne dorazil dosud jediný přemožitel mladších dorostenců v letošní sezoně. Tým Písku s hráči z blízkých Českých Budějovic nebo Blatné. Čekal se souboj o každý centimetr hřiště. Ovšem družstvo trenéra Kováříka začalo skvělým způsobem a prvních deset minut Písek přehrávali rozdílem třídy. Důkazem jsou tři branky v síti brankáře Čapka. Postupně se hra vyrovnala. Ve třetí třetině navíc přibylo emocí a vyloučení na obou stranách. V nervózním závěru se Písku podařilo zkorigovat stav na 3:2. Více už Jihočeši nedokázali. Plzeňané tak po velmi kvalitním a týmovém výkonu dovedli zápas do vítězného konce.

Sobota 24. října: HBC Plzeň – HC Švantlův Dvůr Písek 3:2 (3:0, 0:0, 0:2)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

HBC Plzeň – HC Kert Park Praha ODLOŽENO.

Mladší žáci

Týmem, který otevřel sobotní hrací den, byli mladší žáci. Na Košutku přijelo silné Kladno. Zápas se v první třetině přeléval z jedné strany na druhou a měl vysoké tempo. Střelecky aktivnější byli domácí hokejbalisté. Ze střelecké převahy pramenily i dva góly kapitána Pavlíka v první třetině. Postupně domácí převzali otěže zápasu a v čase 19:16 vedli už o pět branek. Góly poté vstřelili i kladenští a závěrečné skóre zápasu, kterému nechyběly emoce má podobu 6:2. Hattrickem se blýskl plzeňský Radek Sýkora.

Sobota 24. října: HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno 6:2 (2:0, 3:1, 1:1)

Podrobnosti o utkání



Program příštího víkendu:

Sobota – 31.října
  • Muži: Plzeň – Hradec Králové (16:00)
  • Starší dorost: Jindřichův Hradec - Plzeň (14:00)

Neděle – 1. listopadu
  • Mladší dorost: Třemošná - Plzeň (11:00)