Vedoucí mečouni přivítají hráčsky nabitý Kert

Pořádně těžkou zkouškou v sobotu projdou hokejbalisté Plzně, kteří na domácí půdě přivítají v rámci 8. kola CCM extraligy silný pražský Kert. Plzeňané, kteří v letošní sezoně ještě nepoznali hořkost porážky a hřejí se na prvním místě, si ani proti týmu prošpikovaného reprezentanty nemůžou dávat jiný cíl než vítězství.

HBC Plzeň – Ketr Park Praha, sobota 17. října od 16:00

Pražané budou osmým soupeřem mečounů v letošní sezoně. Plzeň zvládla úspěšně i uplynulý dvouzápasový víkend a stále se veze na vítězné vlně. V sobotu Západočeši deklasovali pražské Kovo 7:1 a v neděli si vyšlápli venku na nepříjemný Most, který zdolali těsně 2:1. Svěřenci trenéra Josefa Kadaněho se mohou aktuálně pyšnit nejproduktivnějším útokem soutěže, jenž v sedmi odehraných duelech zatížil konta soupeřů hned devětadvaceti zásahy. Opřít se mohou Plzeňané i pevnou defenzívu, která propustila zatím jen deset míčků do své branky.

Kert nevstoupil do letošní sezony rovněž vůbec špatně a nachází se aktuálně na pěkném třetím místě s pětibodovou ztrátou na svého sobotního soupeře. Pražský tým přes léto značně posílil své řady zvučnými jmény. Příchozí Tomáš Wröbel, Libor Topolánek a a Jan Nýdl se po svém příchodu zařadili k oporám týmu. Zvláště na prvně jmenovaného si budou muset mečouni dát velký pozor. Tomáš Wróbel nasbíral v sedmi zápasech na své konto 14 bodů (9 branek + 5 asistencí), kterého řadí na první místo v kanadském bodování celé extraligy!

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

V mládežnických kategoriích se pikantní duel odehraje v neděli v Dobřanech, kam zamíří plzeňští starší dorostenci. Ostře sledované derby startuje v 10:00!

Program následujícího víkendu:

Sobota – 16.října
  • Muži: Plzeň – Kert (16:00)
  • Starší dorost: Zliv – Plzeň (13:00)
  • Mladší dorost: Stříbro - Plzeň (14:00)
  • Starší žáci: Mladá Boleslav - Plzeň (11:00)

Neděle – 17. října
  • Starší dorost: Dobřany – Plzeň (10:00)