Hodnocení víkendu: Vítězství na všech frontách, muži na vrcholu extraligové tabulky

Velice úspěšný víkend mají za sebou klubová družstva HBC Plzeň. A-tým se díky dvěma výhrám posunul do čela tabulky a mládež má za sebou vysoké výhry. Dohromady gólmani mečounů inkasovali ze šesti utkání pouhých pět branek!

A-tým

V sobotu CCM extraliga nabídla souboj druhé Plzně se čtvrtým Kovem. První třetina dala za pravdu všem prognózám. Zápas byl vyrovnaný a nabídl veliké tempo na obou stranách. Šťastnější odcházeli po patnácti minutách domácí, kteří vedli 2:1. Plzeň převzala kontrolu nad zápasem ve druhé třetině. Dvěma trefami v rozmezí šesti sekund vyhnala z branky Pražanů gólmana Laina. Jeho kolega Sevigny však nebyl o mnoho úspěšnější a v prostřední části inkasoval stejný počet branek. V poslední patnáctiminutovce si odbyl premiéru mezi třemi tyčemi dorostenec Adam Sedláček. Domácí byli nadále lepším týmem, Kovu však nelze upřít bojovnost až do závěrečné sirény. Pod závěrečným skóre se podepsali dvougóloví střelci Krch se Slancem. Mečouni se díky zaváhání Kladna a vlastnímu vítězství posunuli do čela tabulky.

Sobota 10. října: HBC Plzeň – Kovo Praha 7:1 (2:1, 4:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

V neděli se lídr letošního ročníku vydal právě na půdu kladenského přemožitele. Konkrétně do Mostu. Start zápasu se Plzni vyvedl. Už ve třetí minutě propálil Bréma Ondřej Benedikt. V mostecké hale to byl souboj o každý centimetr hřiště a oba týmy stavěly hlavně na pevné defenzivě. Domácí znovu spoléhali na produktivní útočnou dvojici Bruštík – Kypet. A prvnímu jmenovanému se povedlo vyrovnat dalekonosnou střelou. Vedení si Plzeň vzala zpět o necelé dvě minuty déle, když se druhou přesnou střelou prezentoval Ondřej Benedikt. V poslední třetině se hostům povedlo udržet na uzdě dotírajícího soupeře a upevnili si tak vedení v soutěži.

Neděle 11. října: HBC Kovodemont Most – HBC Plzeň 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Ve druhém domácím utkání hostil starší dorost České Budějovice. Jihočeši si v předchozích kolech vyšlápli i na první Blatnou a očekával se vyrovnaný zápas. Opak byl pravdou. Plzeňané se od začátku usídlili v útočném pásmu a již ve druhém střídání se dostali do vedení. Plzeň byla stále více u balonku a z její aktivity pramenily další branky. Hosté po třetím gólu sáhli ke střídání brankářů. Brankář Habada ale inkasoval po čtyřiceti sekundách pobytu na hřišti. Ve druhé části aktivita domácích polevila a budějovičtí se dostali do hry. Poslední třetina patřila znovu Plzni, góly ovšem nepřicházely. Výsledkem je jasné vítězství 6:1. O vstřelené góly se rovnoměrně podělily první dvě formace. Svůj tým podržel spolehlivým výkonem již zmíněný brankář Adam Sedláček.

Sobota 10. října: HBC Plzeň – SK Pedagog České Budějovice 6:1 (4:0, 1:1, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Mladší dorostenci hostili Kladno, které v tabulce pronásledovalo a v tabulce mu patřila třetí příčka. Začátek zápasu vyšel lépe Plzni, která byla více na balonku, ale její výkon měl k ideálu daleko. Mečouni poté zvýšili tempo na začátku a hned se dostali do vedení. Ve druhé třetině se Kladno téměř nedostalo před brankáře Hrubého. Naopak domácí v této patnáctiminutovce vstřelili hned tři branky. Závěrečný čtvrtý gól si nechali Plzeňané až do kladenské power-play a utkání dokončili s čistým kontem. Dvě přesné trefy si připsal útočník Dominik Vlasák.

Neděle 11. října: HBC Plzeň – HBC Kladno 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

V jasnou záležitost se proměnil pátý zápas starších žáků v nové sezoně. Plzeňané měli početní i věkovou převahu a do karet jim hrál i čas hry 3x15 minut, který si týmy ze skupiny Čechy – Střed prosadily. S Rebely neměli Plzeňané slitování a dohromady jim nasázeli 15 branek. Čisté konto udržel brankář Libor Kojzar, na kterého mířilo šestnáct střeleckých pokusů. Nejvíce bodů nastřádal Tomáš Chramosta (4+2).

Neděle 11. října: HBC Plzeň – HBC Rebel Praha 15:0 (5:0, 6:0, 4:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Areál v Ústí nad Labem dostil další souboj nejmladších Plzeňanů, kteří se utkali s domácím týmem. Hosté se díky Pavlíkovi dostali do vedení už 25 sekund po úvodním vhazování. Do konce první třetiny se trefili ještě jednou. Definitivní kontrolu nad zápasem převzali (stejně jako A-tým s Kovem) ve čtyřgólové druhé třetině. V poslední části se prosadilo i Ústí, přesto i třetí třetinu Plzeň vyhrála. Konečné skóre má podobu 2:9. Hattrickem se na něm podílel Radek Zíka.

Neděle 11. října: Elba DDM Ústí nad Labem - HBC Plzeň 2:9 (0:2, 0:4, 2:3)

Podrobnosti o utkání



Program víkendu:

Sobota – 17.října
  • Muži: Plzeň – Kert Park (16:00)
  • Starší dorost: Zliv - Plzeň (13:00)
  • Mladší dorost: Stříbro - Plzeň (14:00)
  • Starší žáci: Ml. Boleslav – Plzeň (11:00)

Neděle – 18. října
  • Starší dorost: Dobřany - Plzeň (10:00)