Plzeňany čeká dvojice utkání, hájí neporazitelnost a druhou příčku v tabulce

Mužský A-tým čeká náročný víkend. CCM extraliga má na programu hned dvě hrací kola. V sobotu druhá Plzeň vyzve před domácím publikem čtvrté Kovo Praha. O den později cestuje na horkou mosteckou půdu. Severočeši jsou pouze o příčku níže, než celek z hlavního města.

HBC Plzeň – TJ Kovo Praha, sobota 10. října od 16:00

Pražané budou šestým soupeřem mečounů v letošní sezoně. Plzeň se stále veze na vítězné vlně. Navíc v šesti zápasech inkasovala pouhých osm branek. Z toho polovinu v posledním utkání s Třincem. Zápas, ve kterém vedli svěřenci trenéra Kadaněho už 4:1, ale devět vteřin před závěrečnou sirénou inkasovali vyrovnávající branku, musela rozhodovat až samostatná střílení. A Plzeňané podruhé za sebou zvládli nájezdovou loterii. Vítězné góly v této dovednostní disciplíně zatím střílí služebně nejstarší hráče. Na branku Michala Edla z Kladna navázal Jaroslav Kejř. U obou vítězství byl navíc perfektní Petr Kráčina v brance. Ten vynuloval nájezdníky v obou zápasech a celkem si v samostatných stříleních připsal deset úspěšných zásahů.

Kovo je zatím příjemným překvapením letošní sezony. Loňský nováček si musel svoji účast v letošním ročníku vybojovat až v play-out, kdy se těsně vyhnul baráži. Letos mají Pražané blízko k opačnému konci tabulky. V šesti zápasech třikrát zvítězili a třikrát prohráli. Přesto jim patří čtvrtá příčka. Ta je ovšem při vyrovnanosti týmů a nestejnému počtu odehraných utkání velmi relativní. Žlutomodré táhne především útočná dvojice Strejček (4+4) a Bernard (7+0), který je zároveň nejlepším střelcem celé soutěže. V minulém kole dosáhlo Kovo stejného výsledku jako Plzeň, když na domácím hřišti porazilo Karvinou 5:4 po samostatných stříleních. A Bernard se na vítězství podílel hattrickem. Brankoviště Kova střeží Václav Lain a kanadský legionář Eric Sevigny, ani jeden však nemá úspěšnost zákroků nad 88%.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

HBC Kovodemont Most – HBC Plzeň, neděle 11. října od 15:00

V neděli čeká Plzeňany zápas na mosteckém leštěném betonu. Zde se jim v posledních sezonách moc nedařilo. Loni Severočeši zvítězili nejtěsnějším rozdílem 1:0, o rok dříve skončilo utkání domácím vítězstvím 2:0. Most a Plzeň se spolu už letos střetli. V letním přípravném utkání. V mosteckém areálu se hrál 26. srpna vyrovnaný duel, ve kterém se činili především brankáři. A po pětačtyřiceti minutách ukazovalo skóre 0:0. Rozhodnout tak musela samostatná střílení. V nichž trefy reprezentantů Slance a Průchy přisoudili vítězství Plzni.

Kovodemont se zatím nachází na pátém místě v tabulce CCM extraligy. Severočeši mají ale odehrána pouze čtyři utkání. A ve třech z nich naplno bodovali. Porazili Hradec Králové, Letohrad a naposledy 3:0 Sudoměřice. Most se znovu mohl spolehnout a své hlavní útočné zbraně Čestmíra Bruštíka (v utkání 1+1) a Aleše Kypeta (2+0). Mužem číslo jedna v mostecké sestavě je však v letošním ročníku někdo jiný. Brankář Pavel Brém se dostal ve velké formy a po plzeňském Kráčinovi je na druhém místě v brankářských statistikách. Uvidíme, který maskovaný muž bude ze zápasu odcházet šťastnější.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program příštího víkendu:

Sobota – 10.října
  • Muži: Plzeň – Kovo (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – České Budějovice (13:00)

Neděle – 11. října
  • Muži: Most - Plzeň (15:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Kladno (13:30)
  • Starší žáci: Plzeň – Rebel Praha (11:00)
  • Mladší žáci: Ústí nad Labem – Plzeň (13:00)