Hodnocení víkendu: Áčko získalo s Třincem dva body, první prohra v SD

První říjnový víkend přinesl téměř samá vítězství. Po vysokých vítězstvích však narazil starší dorost. Zbytek mládežníků si však i nadále připisuje tříbodové výhry. Zvítězit se podařilo i mužům, ti však museli porazit Třinec až v samostatných stříleních.

A-tým

Třetí domácí utkání sehráli Plzeňané s dalekým Třincem. Úvod utkání jim vyšel na výbornou. Od začátku pronikali výpady do útočného pásma a už v čase 1:52 se díky Průchovi dostali do vedení. Vstřelená branka vlila domácím energii do žil. Zanedlouho si vypracovali dvoubrankový náskok a spoustu přesilových her. V nich ale mečouni vypadli z tempa a Třinec následně snížil z ojedinělé akce. Plzeň byla dál aktivnější a v 28. minutě vedla už 4:1. Ovšem zápas ve třetí třetině ztratila, když Třinec vyrovnal v čase 44:51 a následovala trestná střílení. Na ně vystřídal Návaru v plzeňské bráně Kráčina. Pro Návaru byl zápas debutem v mužské extralize a předvedl několik povedených zákroků. Bonusový bod nakonec vystřelil Jaroslav Kejř. Petr Kráčina ani jednou neinkasoval a podepsal se tak pod druhým vítězstvím v samostatných střílení v řadě.

Sobota 3.října: HBC Plzeň – HBC Enviform Třinec 5:4ss (2:1, 2:1, 0:2 – 1:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Třetí utkání plzeňského staršího dorostu v nové sezoně proběhlo v Blatné. Utkání nabralo od začátku veliké tempo. Blatná měla v utkání výškovou, váhovou i početní převahu. Tudíž ji vyhovoval i poměrně volný metr rozhodčích zvlášť v osobních soubojích. Plzeň přesto byla zvlášť v první polovině zápasu aktivnější a také více na balonku. Nepodařil se jí však vstřelit úvodní gól, který přišel z ojedinělé blatenské šance. Ve druhé části si domácí vypracovali dvoubrankový náskok, ale vzápětí o něj přišli. Jinak pohlednému utkání nepříslušel slabý výkon rozhodčích, který postupně gradoval ani projevy některých fanoušků. V poslední třetině začaly tryskat emoce a hra nebyla vůbec plynulá. Oslabená Plzeň nedokázala vyrovnat stav utkání a naopak dvakrát sama inkasovala. Datels se díky výhře posunuli do čela tabulky.

Sobota 19. října: TJ Blatná Datels – HBC Plzeň 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Týden po družstvu mladších žáků přicestovali do Nového Strašecí také mladší dorostenci. I v tomto zápase platili Západočeši za jasného favorita. Do karet jim měl hrát také nový plastový povrch místo „klasického“ asfaltu. Hosté byli od začátku lepším týmem. A soupeře přehrávali i přesto, že se jim nedařilo podle představ. Útočné akce často končili špatnou přihrávkou nebo nepřesnou střelou. I tak si mečouni připsali vysoké vítězství 9:0. Pod ním se výrazně podepsala dvojice z prvního útoku Vlasák (2+2) – Votípka (1+3).

Neděle 4. října: HBC Nové Strašecí – HBC Plzeň 0:9 (0:1, 0:3, 0:5)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

O dvacet kilometrů dál než mladší dorost v neděli, hráli v sobotu starší žáci. Zápasy mezi Plzní a Kladnem bývají často reklamou na hokejbal v jakékoliv kategorii. A velice pohledný zápas se hrál také v posledním vzájemném zápase starších žáků. Hra měla veliké tempo, s blížícím se koncem zápasu se ale plnila i kolonka trestů, nakonec se vyloučení po třech patnáctiminutovkách ustálila na poměru 7:6. Plzeňané byli aktivnějším týmem a svého soupeře přestříleli. Po dvou třetinách získali tříbrankový náskok a hostům se v poslední části podařilo pouze kosmeticky upravit výsledek.

Sobota 19. října: HBC Alpiq Kladno – HBC Plzeň 1:3 (0:2, 0:1, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

V prvních dvou zápasech se nejmladším Plzeňanům podařilo vstřelit soupeřům dvakrát po čtrnácti brankách. V neděli tento počin ještě zlepšili. Nováček v soutěži z Hýskova u Berouna od prvního vhazování nestíhal nastolenému tempu Plzeňanů. Těm znovu po uplynutí 36 minut hry svítilo dvouciferné skóre při jasném vítězství 19:1. Protivníka pustili domácí pouze k devíti střeleckým pokusům, které všechny lapil brankář Svoboda. Nejvíce bodů nastřádal Radek Zíka (2+4).

Neděle 4. října: HBC Plzeň – Coyotes Hýskov 19:1 (8:1, 8:0, 3:0)

Podrobnosti o utkání



Program příštího víkendu:

Sobota – 10.října
  • Muži: Plzeň – Kovo (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – České Budějovice (13:00)

Neděle – 11. října
  • Muži: Most - Plzeň (15:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Kladno (13:30)
  • Starší žáci: Plzeň – Rebel Praha (11:00)
  • Mladší žáci: Ústí nad Labem – Plzeň (13:00)