Řekl jsem, že jdu a udělám to po svém, vrací se k vítěznému nájezdu Michal Edl

V kabině A-týmu vládne dobrá atmosféra. Aby ne, když jsou mečouni na špici extraligové tabulky a po čtyřech kolech nepoznali hořkost porážky. Ovšem zajíci se počítají až po honu, jak říká také kapitán mužstva Michal Edl, který se již společně s dalšími hráči připravuje na další domácí zápas.

V posledním kole jste porazili úřadujícího mistra z Kladna. Jaký byl recept na úspěch?
Držet se stanovené taktiky. Což se nám na začátku nepovedlo, ale postupem času se vývoj zápasu otočil na naší stranu. Máme dost rezerv, o kterých budeme mluvit v kabině a postupně pracovat na odstranění.

Vy sám jste vstřelil vítězný nájezd a stal se jediným přesným střelcem v pěti sériích. Měl jste od začátku vymyšlené, co udělá nebo byla vaše branka spíš dílem improvizace?
V první řadě jsme po debatě s Pepou (Josef Kadaně – trenér) dali na nájezdy hráče, o kterých jsme byli přesvědčeni, že dají gól. Trochu nás zaskočili zakončením kromě Sláni (Michal Slanec), kterému chybělo asi větší zahnutí na hokejce. Honza Jirotka to možná čekal tak museli improvizovat. Gřona (Petr Gřonka) je technik zase jsem věřil, že to ukončí. Pak jsem měl jet buď já, nebo Krchy. Řekl jsem, že jdu a udělám to po svém. Co z toho vniklo, je na komedii.

Vzájemný zápas na Kladně se potřetí v řadě rozhodoval až v samostatných stříleních. A vy jste ve dvou případech zápas rozhodl. Tušíte, proč se vám na hřišti Alpigu takto daří?
Jak říká Sláňa, jezdíme na Kladno hrát mistrovství světa v blokování střel. Máme nějakou taktiku, která vyšla, ale ještě jí musíme zdokonalit, jelikož tam jsou nějaké mezery, které Kladno nepotrestalo. K mému proměnění samostatných střílení. Je to štěstí, žádný technik nejsem a nebudu. Loni mi to v dešti uteklo dvakrát a tentokrát mi vypekl asfalt. Pak je z toho člověk zaskočený, že s tím musí něco udělat a mně to vyšlo.

Po čtyřech odehraných zápasech kráčíte CCM extraligou stále neporaženi. V čem vidíte největší sílu vašeho týmu?
Tak je pěkné na to koukat, ale zajíci se počítají až po honu. Největší sílu vidím v tom, když my hrajeme svojí hru a nepolevíme.

Vítězný gól sobotního zápasu, Michal Edl se trefuje mezi Jirotkovy betony. FOTO: Tomáš Kostečka.

Vnímáte nějakou zásadní změnu od minulé sezony? Ať už v atmosféře v týmu, systému hry či v jiných aspektech?
No jasně máme novou dvojici pokladníků a tím je v kabině ještě lepší nálada! Je super být po zápase na Kladně o 200 Kč lehčí. Matyáš s manželkou mi snad půl balení plenek odpustí. (smích) Atmosféra je skoro vždy dobrá, a když se vyhrává, je ještě lepší. To má každý tým. Na systému hry pracujeme dlouhodoběji. Je to o tom, ho dodržovat a zlepšovat. Spíš směrem pochopením hráčů či přidáním smysluplné individuální kvality každého z nás.

Druhou sezonu máte na hrudi přišité kapitánské céčko. Jaké úkoly a povinnosti tato funkce přináší a co pro Vás tato úloha znamená?
Samozřejmě bonzáncvím na své spoluhráče! (smích) Je tam odpovědnost za náš tým a klub. Komunikuji nejvíce s trenérem a nějakým způsobem tvarujeme se staršími hráči šatnu.

V příštím kole přivítáte doma Třinec. Co od zápasu očekáváte a na co byste pozval fanoušky do haly na Košutku?
Nevím, s jakým týmem Třinec přijede, ale my musíme potvrdit naší kvalitu a očekávám, že vyhrajeme. Fanoušky bych rád pozval na ofenzivnější hru, než tomu bylo na Kladně a věřím, že po kachně s pivem si dají po obědě spánek a v 16:00 přijdou na kávu do haly nás povzbudit.