Hodnocení víkendu: Muži skolili mistra, dvě vysoké výhry mladšího dorostu.

Vítězství na všech frontách. Celky HBC Plzeň znovu neokusily hořkost porážky. A-tým v nájezdové loterii vyválčil bonusový bod na Kladně a připsal si tak skalp úřadujícího mistra. Žáci a starší dorost měli o uplynulém víkendu volno. Naopak dva zápasy odehráli mladší dorostenci a ti své soupeře rozstříleli. FOTO: Tomáš Kostečka.

A-tým

Ve čtvrtém kole vyrazili mečouni na kladenské Sletiště, kde hraje svá domácí utkání tým Alpiqu. V posledních dvou sezonách zde musela rozhodovat až samostatná střílení. Nejinak tomu bylo i v sobotu, ale nepředbíhejme. Úvod utkání vyšel lépe Středočechům, ale v první třetině si nedokázali poradit s plzeňskou defenzivou. V 19. minutě se již domácí prosadili. Následně Plzeň přidala a dočkala se vyrovnání. A po brance Švarce v oslabení se dostala do vedení. To se jí ale nepodařilo udržet. Kladno se prosadilo taktéž v oslabení, když brankář Kráčina „namazal“ soupeři, před kterým zůstala jen prázdná brána. Zápas tak rozhodovala až samostatná střílení. Ta měla dva hrdiny. Plzeňského brankáře, který odčinil svoji předchozí chybu a zlikvidoval všech pět kladenských pokusů a Michala Edla, který utkání rozhodl.

Sobota 26. září: HBC Alpiq Kladno – HBC Plzeň 2:3ss (0:0, 1:1, 1:1 – 0:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Domácí premiéru si odbyli mladší dorostenci. A do zápasu s Třemošnou se po prohře s Pískem pustili s velkou vervou. Do vedení se díky přesilovkovému gólu Ulče dostali hned v úvodní minutě. A brzy vstřelili i druhý gól. Poté však dlouho nemohli najít recept na brankáře Popa, který vychytal nejednu „gólovku“. Další zásahy si mečouni schovali do druhé části, kdy vyhnali Popa z branky třemi zásahy v rychlém sledu. Po třiceti minutách ukazovalo skóre stav 7:0. První odchytané minuty v plzeňském dresu si v poslední patnáctiminutovce připsal František Rovaš. V závěrečné třetině velice jednostranného zápasu padlo ještě sedm branek a skóre se zastavilo na podobě 12:2. Dařilo se Pavlu Šmídlovi, který si připsal hattrick a navrch připsal jednu asistenci.

Sobota 26. září: HBC Plzeň – TJ Tatran Třemošná 12:2 (2:0, 5:0, 5:2)

Podrobnosti o utkání

O den později vycestovali svěřenci trenéra Kováříka do Berouna, kde se střetli s místními Kelty. Ti ovšem proti Plzni postavili značně mladší a slabší výběr. Plzeň od začátku udávala tempo hry a Kelti se téměr nedostali k míčku. Už v první patnáctiminutovce si mečouni vybudovali čtyřbrankový náskok. A ve stejném duchu se nesly také další dvě třetiny. Plzeňský gólostroj se nakonec zastavil na čísle patnáct. Domácí vypálili na oba plzeňské brankáře dohromady pouze pět střel. Bodově plodný zápas zažil druhý hostující útok – Bočan (3+2), Lokajíček (2+4), Hurt (3+4).

Neděle 27. září: SK Kelti 2008 – HBC Plzeň 0:15 (0:4, 0:6, 0:5)

Podrobnosti o utkání



Program příštího víkendu:

Sobota – 3.října
  • Muži: Plzeň – Třinec (16:00)
  • Starší dorost: Blatná - Plzeň (11:00)
  • Starší žáci: Kladno - Plzeň (11:00)

Neděle – 4. října
  • Mladší dorost: Nové Strašecí - Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Hýskov (11:00)