Dosud neporaženou Plzeň vyzve mistrovské Kladno

Zřejmě dosud nejtěžší soupeř čeká mečouny ve čtvrtém kole CCM extraligy. Cestují totiž na půdu obhájce titulu z Kladna. Plzeňané v posledních dvou zápasech neinkasovali. Podaří se jim protáhnout sérii čistých kont? Z mládežníků čeká náročný víkend mladší dorostence, kteří sehrají dva zápasy.

HBC Alpiq Kladno – HBC Plzeň, sobota 26. září od 11:00

Čtvrtým soupeřem Západočechů bude v letošním ročníku nejvyšší hokejbalové soutěže kladenský Alpiq. Kladenští začali sezonu rozpačitě. A hlavním problémem bylo pro partu okolo trenéra Kadlece proměňování šancí. Středočeši nejdříve skončili „pouze“ třetí na turnaji v Novém Strašecí, když překvapivě vypadli s Rakovníkem, za který však nastoupili ostřílení extraligisté jako je Leoš Gerlich nebo Jan Pospíšil. Poté odcestovali do Nitry na světový pohár, kde se jim však také příliš nevedlo a v konkurenci dalších sedmi týmů vypadli ve čtvrtfinále.

Na trápení v koncovce dali kladenští zapomenout hned v prvním kole soutěže. V něm hostili Karvinou a tu vyprovodili výhrou 7:1. V dalších čtyřech zápasech si připsali deset bodů a prohráli jediný zápas. Když v Pardubicích podlehli domácím v samostatných stříleních. V posledních dvou utkáních ovšem nepředvedli svěřenci reprezentačního trenéra Kadlece zrovna přesvědčivý výkon. Kovo Praha a Třinec porazili nejtěsnějším rozdílem jediného gólu a znovu se trápili v koncovce.

Plzeň i Kladno dlouhodobě vykazují výbornou práci s mládeží, a oba týmy v posledních letech do svých A-týmu zapracovali mnoho úspěšných dorostenců. A jejich týmy se každým rokem umisťují na medailových příčkách v dorosteneckých či žákovských soutěžích.

Vzájemný souboj obou celků je jasným šlágrem čtvrtého kola CCM extraligy. Oba týmy se řadí k horkým kandidátům na titul. V sobotu se také proti sobě postaví první střelci hattricku v letošní sezoně. Kladenský Petr Ogurčák se podílel na debaklu karviné třemi trefami za šest minut. Ve stejné odpoledne se hrál také zápas prvního kola mezi Plzní a Sudoměřice, které sestřelily tři góly z hole Jiřího Benedikta.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program následujícího víkendu:

Sobota – 28. září
  • Muži: Kladno – Plzeň (11:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Třemošná (13:00)

Neděle – 29. září
  • Mladší dorost: Kelti 2008 – Plzeň (12:00)