Čisté konto je odměnou pro celý tým, říká Petr Kráčina

Plzeň jede v novém ročníku hokejbalové CCM extraligy jako švýcarské hodinky. Mečouni zvítězili ve všech třech dosavadních vystoupení a prožívají parádní vstup do sezony. Velkou měrou se na dobrých výsledcích podílí plzeňská brankářská jednička Petr Kráčina, který během tří duelů hned dvakrát udržel čisté konto.

Jak bys zhodnotil poslední utkání proti Pardubicím?
Vstup do utkání nám moc nevyšel, kdy nás Pardubice hned v prvním střídání zatlačily u nás v pásmu. Naštěstí jsme se z toho dokázali oklepat a přečkat tuhle minutu bez obdrženého gólu. Poté jsme převzali otěže zápasu my, dali jsme tři góly a konec utkání jsme si pohlídali.

Vychytal si druhé čisté konto v řadě. Jak si toho ceníš?
Myslím, že je to odměna pro celý tým. Čistého konta si cením, ale důležitější jsou tři body.

Co je potřeba k tomu, aby člověk nedostal v zápase ani branku?
Určitě je to o výkonu celého týmu. Hodně střel spoluhráči zblokují a tím mi dost pomáhají. Pak je určitě potřeba i trocha toho sportovního štěstíčka.

Petr Kráčina si svými výkony v loňské sezoně řekl o místo v reprezentačním týmu, zúčastnil se také MS v Zugu. FOTO: Adrián Danaj.

Jedete na vítězné vlně. Je to poznat na atmosféře uvnitř týmu?
Určitě to je poznat. V týmu vládne pohoda, ale zároveň tvrdě dřeme na tom, aby to takhle fungovalo i nadále.

V čem se dají hledat příčiny vašeho výborného startu do sezony?
Možná to bude kvalitní přípravou, která začala už na soustředění v Sušici. Všichni tvrdě makáme a chceme urvat co nejlepší výsledky, což se nám zatím daří.

V příštím zápase vás čeká dosud nejtěžší soupeř – Kladno. Jak vidíš následující duel?
Bude to těžké utkání. Myslím si ale, že když budeme hrát svoji hru a plnit vše, jak máme, tak určitě máme šanci na zisk dalších tří bodů.