Hodnocení víkendu: Áčko drží neporazitelnost, mládež dominovala

Další úspěšný víkend mají za sebou družstva HBC Plzeň. Dva zápasy odehráli starší žáci, v nich získali šest bodů se skórem 27:1. Mladší žáci zničili soupeře čtrnácti góly. Bez vstřelené branky a s jedenácti zářezy odjížděl z Plzně starší dorost Jindřichova Hradce. A muži si poradili s dosud neporaženými Pardubicemi.

A-tým

V plzeňské hokejbalové hale se odehrál šlágr třetího kola CCM extraligy. Na Košutku dorazili Pardubice, které si v minulém kole vyšláply na obhájce titulu z Kladna. Domácí ovšem od začátku diktovali tempo hry a byli jasně lepším týmem. Hosty držel spolehlivý brankář Stárek. Na toho mířilo v první části hned 15 střel, zatímco plzeňský Kráčina si na balonek šáhl pouze dvakrát. Mečouni otevřeli skóre ve druhé třetině, když se krátce po sobě trefili Pauer s Kejřem. Závěrečnou pojistku přidal překvapivou trefou Martin Krch. Plzeň tak zůstává stále stoprocentní a už dva zápasy po sobě neinkasovala.

Sobota 19. září: HBC Plzeň – HBC Autosklo H.AK. Pardubice 3:0 (0:0, 2:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Poprvé v sezoně se v domácím prostředí představil starší dorost. Jeho soupeřem byl v sobotu celek Jindřichova Hradce, který dorazil pouze s osmi hráči do pole. Plzeň se se soupeřem nemazala a domácí hráči od začátku drželi balonek před brankářem Janákem. Na toho se řítil jeden útočný výpad za druhým. Po třiceti minutách ukazovala tabule skóre 10:0. V poslední třetině domácí skórovali pouze jednou. Premiéru si v jednostranném zápase odbyl brankář Jaroslav Pop, na kterého během dvou třetin mířily pouze čtyři střely. Hattrickem se blýskl David Ulč a výrazný zápis do statistik udělal také Jakub Kamien (2+3).

Sobota 19. září: HBC Plzeň – TJ Olymp Jindřichův Hradec 11:0 (6:0, 4:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Po těsné výhře v domácím utkání nad Hostivaří čekal starší žáky výjezd do Berouna, kde je vyzvali domácí Kelti. Ovšem tento zápas se svojí úrovní nevyrovnal tomu z předchozího týdne. Západočeši od začátku diktovali tempo hry a dařilo se jim také střelecky. Do statistik se zapsaly všechny tři formace. Po dvou třetinách ukazovala tabule skóre 0:9, avšak místo desátého gólu přišla branka na druhé straně. Byla to také první a poslední branka, kterou o víkendu inkasovala družstva HBC Plzeň.

Sobota 19. září: SK Kelti 2008 – HBC Plzeň 1:9 (0:3, 0:6, 1:0)

Podrobnosti o utkání

O den později přicestovalo do Plzně pražské Kovo. Ovšem se značně mladším kádrem, než je ten plzeňský a s pouze s osmi hráči do pole. Svěřenci Libora Hrubého byli ještě více dominantní, než v sobotním zápase. Soupeře nakonec zničili osmnácti góly, přičemž polovinu vstřelili v poslední dvanáctiminutovce. K vidění byly umístěné střely i pohledné kombinace. Trojice Poláček, Miksan a Chramosta si připsala hned po čtyřech brankách. Druhý hattrick ve dvou zápasech zaznamenal Stanislav Bouší.

Neděle 20. září:HBC Plzeň – TJ Kovo Praha 18:0 (6:0, 3:0, 9:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Počínání svých kolegů napodobili mladší žáci v Novém Strašecí. Mladým mečounům určitě vyhovoval nový plastový povrch, na kterém mohli předvádět pěkné kombinace. Plzeň domácí přehrávala od úvodního buly a už v čase 1:05 si vytvořila dvoubrankový náskok. Po dvou třetinách mělo skóre podobu 0:7. V poslední části své vedení hosté ještě zdvojnásobili a podruhé za sebou vstřelili soupeři čtrnáct branek. Znovu byl velice produktivní Radek Sýkora, jenž se podílel na sedmi gólech svého týmu.

Neděle 20. září: HBC Nové Strašecí – HBC Plzeň 14:0 (0:4, 0:3, 0:7)

Podrobnosti o utkání



Program příštího víkendu:

Sobota – 28. září
  • Muži: Kladno – Plzeň (11:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Třemošná (13:00)

Neděle – 29. září
  • Mladší dorost: Kelti 2008 – Plzeň (12:00)