První výjezd v novém ročníku. Síla Plzně se ukáže v Karviné

Daleký trip byl mečounům přidělen ve druhém kole CCM extraligy. Svěřenci trenéra Kadaněho cestují na půdu Karviné. Která je staronovým účastníkem nejvyšší soutěže. Napilno budou mít také mládežnická družstva. Všechna odehrají úvodní zápasy sezony

HBk Karviná – HBC Plzeň, sobota 12. září od 14:30

K dalekým cestám do Třince a Sudoměřic před letoškem přibyl i zápas v Karviné. Nejvýchodnější účastník CCM extraligy loni opanoval východní část druhé nejvyšší soutěže a těšil se na baráž. Do té šel také pro Karvinou nedaleký Třinec. A když ani jeden z finalistů západní 1. NHBL nejevil zájem poprat se o účast v nejvyšší soutěži, rozhodlo se o jediném barážovém zápase mezi Třincem a Karvinou.

V něm zvítězili třinečtí a Karviná se začínala připravovat na další rok strávený ve druhé nejvyšší soutěži. Jenže o patro výše přišel konec stříbrných medailistů z Vlašimi a karvinští nad nabídkou z CCM extraligy neváhali!

Slezané se tak místo do Přelouče, Svítkova, Jindřichova Hradce nebo Jihlavy vydali na půdu úřadujícího mistra z Kladna. A partě okolo hrajícího trenéra Rosůlka se na kladenském sletišti vůbec nevedlo. Alpiq „přivítal“ Karvinou zpět mezi hokejbalovou smetánkou debaklem 7:1. Slezané začali velmi špatně, když za necelých čtrnáct minut prohrávali 5:0.

To Plzni start do soutěže vyšel. Sudoměřice přejeli poměrem 6:2. A branek v sudoměřické síti mohlo být mnohem více, nebýt smůle v plzeňské koncovce. Ovšem zápas na plastovém povrchu v hale a utkání na karvinském asfaltu s cestou přes 400 kilometrů, to je jako nebe a dudy! O tom, že mečouny nečeká nic lehkého je přesvědčen i střelec hattricku z posledního zápasu mečounů – Jiří Benedikt. „Nebude to vůbec jednoduché. Budou se chtít ukázat proti každému soupeři s vědomím, že v první lize neměli, co dělat. Bývá tam vždy dost diváků, kteří je ženou dopředu a zároveň vytváří tlak na rozhodčí. Musíme se na to připravit a hlavně nic nepodcenit.“

Poslední vzájemné utkání se datuje na 1. března 2014. Tehdy Plzeň na půdě soupeře zvrátila stav zápasu a po brankách Slance a Krcha zvítězila 2:1.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 12. září
  • Muži: Karviná - Plzeň (14:30)
  • Starší dorost: Suchdol n. Lužnicí - Plzeň (12:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Hostivař (11:00)

Neděle – 13. září
  • Mladší dorost: Písek - Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Třemošná (11:00)