Je jedno, komu to tam napadá, říká střelec hattricku Jiří Benedikt

Ústřední postavou v utkání proti Sudoměřicím byl plzeňský útočník Jiří Benedikt, který zařídil vítězství proti týmů z jižní Moravy třemi zásahy. Pro střelce Mečounů to byl první hattrick v dosavadní kariéře. Jeho hodnotu navíc zvyšuje to, že tahoun ofenzívy odseděl kvůli osobnímu desetiminutovém trestu prakticky jednu třetinu na trestné lavici.

Do sezony jste vstoupili vysokým vítězstvím. Jak zpětně hodnotíš zápas proti Sudoměřicím:
Do zápasu jsme vstoupili trochu nervózně. Snažili jsme se hrát to, co jsme přes léto nacvičovali, ale měli jsme hodně nepřesností v přihrávkách, kvůli čemuž se soupeř dostával do šancí. Po první přestávce se to zlepšilo a začali jsme soupeře přehrávat.

Odehrávalo se první utkání dle tvých představ?

Odehrálo, cíl prvního zápasu byl jasný. Vyhrát. A to se nám povedlo.

Ke třem bodům si pomohl třemi brankami. Jak si ceníš, že si vstřelil hattrick?
Skoro jednu třetinu jsem proseděl na trestné lavici, takže si cením hodně, že jsem mohl trochu odčinit svůj trest. Říkám ale vždy, že je jedno, komu to tam napadá. Hlavní je, že jsou tři body do tabulky.

Pamatuješ si na první hokejbalový hattrick?
Paměť mám dobrou, takže přesně vím, že můj první hattrick jsem dal v sobotu (smích).

Kromě gólů si ale také strávil společně s Michalem Slancem deset minut na trestné lavici. Z čeho na hřišti vyplynulo, že si dostal osobní trest?
Vyplynulo to z mojí chyby při přesilové hře, kdy se mi špatně odrazil míček od hokejky, a soupeř šel do brejku. Snažil jsem se ho hákovat a dostal jsem dvě minuty. K té desítce se nemá cenu ani vyjadřovat, protože to musí vědět rozhodčí, proč mi jí dal. Už se s tím nic neudělá, takže není třeba jeho rozhodnutí vyvracet.

Jak vám klapala spolupráce v útoku při prvním ostrém zápasu?
Bylo to dobrý. Mám v útoku mladší, hodně běhavé hráče. Docela nám to vše sedělo na to, že jsme spolu takhle nikdy nehráli.

Ukázal zápas proti Sudoměřicím nějaké nedostatky, na kterých je třeba zapracovat?
Nedostatky bych neřekl. Trápí nás jako vždy koncovka. Mně tam sice v sobotu spadlo vše, na co jsem sáhl, ale ještě jsme měli hodně šancí a gólů. Mohli jsme jich tam dát víc, ale to se určitě zlepší.

V sobotu cestujete do daleké Karviné. Jaké podle tebe bude utkání proti nováčkovi soutěže?
Nováček to sice je, ale v extralize už působil a vždy to byly vyrovnané zápasy. Nebude to vůbec jednoduché. Budou se chtít ukázat proti každému soupeři s vědomím, že v první lize neměli, co dělat. Bývá tam vždy dost diváků, kteří je ženou dopředu a zároveň vytváří tlak na rozhodčí. Musíme se na to připravit a hlavně nic nepodcenit.