CCM extraliga je zpátky! Plzeň v úvodním kole hostí Sudoměřice

Pauza je u konce! Již tento víkend se naplno rozběhne kolotoč nejvyšší hokejbalové soutěže. Mečouni otevřou sezonu 2015/2016 domácím zápasem se vzdálenými Sudoměřicemi. Plzeňští diváci uvidí v ostrém zápase A-tým poprvé od 16. května.

HBC Plzeň – SK Sudoměřice, sobota 5. září od 16:00

Celek Sudoměřic byl v loňském ročníku nováčkem v nejvyšší soutěži. A nevyhnula se mu účast v play-out. To ale nakonec Jihomorované zvládli a udrželi si své místo mezi hokejbalovou smetánkou. Hráči z Hodonínska mohou i letos těžit ze spolupráce se Slovenskou Skalicou, která je vzdálená necelých pět kilometrů. Slovenští hráči byli vždy jednou ze zbraní zelenožlutých. Vždyť jejich dres oblékal i Tibor Kapánek, bývalý skvělý obránce, mnohonásobný reprezentant a nyní trenér Švýcarského národního celku. A ještě v loňském ročníku brázdili se sudoměřickými mezi extraligovými mantinely Tibor Kosík a Lubor Komenda, kteří se taktéž řadí k reprezentantům Slovenska a medailistům z několika MS. Ti zároveň pamatují zisk stříbrného hattricku mezi léty 2005 a 2007. Poté však týmu z Hodonínska nastala hubenější léta a postup do extraligy v sezoně 2013/14 byl pro mnohé velkým překvapením.

Tým ze Slovácka si v letní přípravě připsal prvenství na turnaji v Žamberku, kde ve čtyřech zápasech nasbíral skóre 15:1 a porazil i extraligové celky Letohradu a Hradce Králové. K samotnému turnaji, který se uskutečnil 22. srpna, dodal víc kapitán Jan Kaluža mladší: „„Turnaj hodnotím pozitivně. Odehráli velmi dobré zápasy. Všechny soupeře jsme herně přehráli. Nečekali jsme, že tam dopadneme tak dobře.". Zde už Sudoměřice hráli s posilami ze Senice či z Malenovic. A co pomohlo k vítězství na turnaji? „Možná to bylo tím, že jsme díky tvrdé přípravě a příchodu několika hráčů šli výkonnostně nahoru.", dodal kapitán soupeře.

To by bylo ze soupeřovy kuchyně vše. Plzeňané se chtějí po loňské čtvrté příčce posunout na medailové pozice a v utkání budou jasným favoritem, i díky domácí palubovce. Trenér Kadaně bude opět spoléhat na dobrou obranu v čele s brankářem Kráčinou. A útoku pomůže navrátilec z Vlašimi Michal Průcha, který se vypracoval ve stálici národního týmu.

Zdá se to až neuvěřitelné, ale v obou loňských vzájemných zápasech padly pouze tři branky! A dvakrát se z vítězství radovali mečouni, kteří v zápasech se Sudoměřicemi neinkasovali ani jeden gól! V prvním domácím zápase Plzeň zvítězila 2:0 po gólech Vágnera a Slance. Výhru 1:0 na soupeřově hřišti vystřelil Hanuš. Připíšou si Západočeši další výhru ve vzájemných střetnutích? Udrží znovu čisté konto? Odpověď na tyto otázky se dozvíme v sobotu.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.



Program víkendu:

Sobota – 5. září
  • Muži: Plzeň - Sudoměřice (16:00)