Odstartovala letní příprava, v trenérském kolektivu nastala jedna změna

Jako každý rok patří začátek srpna letní přípravě. První tréninkové dávky absolvoval A-tým, dorostenci a starší žáci. Tréninky mužského áčka a staršího dorostu má na povel Tomáš Semera, který je od sezony 2015/16 novým trenérem staršího dorostu.

V pondělí třetího srpna se hráči po více jak měsíci vrátili do plzeňské haly na Košutce. Jak je již zvykem, první tréninkové jednotky probíhají na tartanovém oválu a víceúčelovém hřišti nad 4. Základní školou.

Nejprve se sešli starší žáci a mladší dorost. Tedy dva nejúspěšnější celky z loňského ročníku, pokud jde o umístění. Starší žáci pod vedením Libora Hrubého získali na republikovém finále v Karviné stříbrné medaile a o jednu příčku vylepšili umístění svých předchůdců z roku 2013. Mladší dorostenci loni ukončili spanilou jízdu extraligou těsně před branami finále. Poté co opanovali základní část osmičlenné skupiny nejlepších týmů, nestačili na pozdějšího vítěze ze Svítkova a skončili celkově třetí. Jde o první medaili mladšího dorostu v klubové historii. Pod ni se velkou měrou podepsal trenér Martin Kovářík. Oba úspěšní trenéři zůstávají u svých týmů pro příští sezonu.

Změny se udály ve vyšších kategoriích. Novým vedoucím mužstva u A-týmu je Lukáš Soukup. Na hráče bude i nadále dohlížet předseda klubu Josef Kadaně, ovšem spolu s ním už nebude na střídačce stát Tomáš Semera. Ten se přesouvá o šatnu vedle. Pro ročník 2015/2016 bude Semera hlavním trenérem staršího dorostu. A mistra extraligy z roku 2005 a bývalou jedničku A-týmu doplní ještě jedno velké jméno. Jde o mistra světa z roku 2009 a taktéž mistra extraligy z před deseti let – Marka Lendla.

Semera s Lendlem tak nahrazují dvojici Martin Davídek – Václav Tůma. Která má se starším dorostem kompletní sbírku medailí během čtyř let! Je tedy na co navazovat! Ovšem trenéři Davídek se Semerou se během následujícího roku ještě několikrát potkají. Spolu s pardubickým Jiřím Doležalem totiž vedou národní tým do šestnácti let.

Martin Davídek se ještě vyjádřil ke svému konci v klubu: „Když se před čtyřmi lety ozval Pepa Kadaně s nabídkou trénovat SD v Plzni, bral jsem to jako výzvu, poctu. Ty čtyři roky uběhly jako voda. Měl jsem možnost pracovat se spoustou mladých, talentovaných kluků. Spousta z nich je v reprezentaci, hrají za A-mužstvo.
Finále s Ústím a titul, na to nejde zapomenout. Ani na oslavy. Na zklamání a slzy po vypadnutí před 4 lety s Letohradem a letos s Kladnem, zatím bohužel taky ne (Plzeň v těchto případech ztratila vedení 2:0 na zápasy v sérii – pozn. red.).
Rozhodl jsem se, že si od hokejbalu potřebuji odpočinout. Práce, rodina, hokejbal - bylo to náročné to skloubit a vyčerpávalo mě to. Ale hned druhý den se mi stýskalo, že nebudu s týmem. V šatně, na střídačce. Ale to je život a myslím, že se k trénování vrátím. Ted směřuji s reprezentací U16 k MS juniorů 2016. To bude další vrchol mé trenérské kariéry a pak uvidím co dál. Kluky budu určitě sledovat. Jak v dorostu, tak v Áčku. A pokud budu mít čas, tak se určitě přijdu podívat.“

A jak bude pokračovat příprava hokejbalistů HBC Plzeň? Například muži a starší dorost čeká ještě čtveřice tréninků „suché přípravy“, než vyrazí na tradiční soustředění do Sušice, kde už absolvují první tréninky ve výstroji.