Pilsen Cup 2015: Po prvním dni je ve vedení Hostivař

První hrací den Pilsen Cupu nabídl vyrovnané boje, při nichž se každý z týmů dopustil alespoň jednoho zaváhání. Ve vedení je zatím o skóre pražská Hostivař, která v souboji o první pozici remizovala s druhými L2hockey Gajary Flames 2:2. Domácí Plzeň se na turnaji zatím trápí, na kontě má ze třech duelů pouze jedno vítězství.

Program prvního dne otevřela dopoledne česká reprezentace U14, která se utkala s anglickými Lvy. Lions v napínavém duelu nakonec podlehli výběru U14 těsně 0:1. Anglický tým v utkání držel především gólman David Hrubý, jenž v turnaji vyztužil řady Great Britain Lions.

V dalším duelu již přišli na řadu domácí mečouni. Plzeňský tým narazil na pražskou Hostivař, která oplatila Plzni týden starou porážku a porazila je 2:0. Vítězstvím vkročil do turnaje slovenský celek L2hockey Gajary Flames, jenž si poradil po hladkém průběhu s kladenským Apiquem 3:1.

Gólové hody přichystala v třetím utkání pražská Hostivař, která rozmetala výběr české reprezentace do 14 let jasně 8:2. Napínavou bitvu přineslo následující klání mezi Great Britain Lions a Kladnem. Dlouhou dobu vyrovnané utkání rozhodl v dvojnásobné přesilovce James Hellens - 3:2.

Bez bodu zůstala Plzeň i po druhém svém duelu, kdy změřila síly se slovenskými plameny. Gajary si po celou dobu udržovalo potřebný odstup a zápas dovedlo do vítězné koncovky - 3:1. Špatný vstup do turnaje vylepšili Kladenští ve třetím zápase, v němž si poradili s U14 poměrem 4:2. Alpiq táhl za dvěma body svým výkonem útočník Jaroslav Jun, který zaznamenal hattrick.

Osmý zápas sobotního programu přinesl střet dvou stoprocentně bodujících týmů - Hostivaře a slovenských Gajary. Vyrovnané utkání přineslo i nakonec smírný výsledek 2:2. Na čele se tedy usadila Hostivař, která se mohla při stejném počtu bodů opřít o výrazně lepší skóre. Chuť si v posledním zápase prvního hracího dne spravila Plzeň, jež neměla do té doby na svém kontě ani bod, proti britským Lvům. Mečouni si proti Lions s chutí zastříleli a porazili je suverénně 5:0.

Průběžná tabulka po sobotě:

místo   tým                     V R P BV BO  body
1.    HBC Hostivař            2 1 0 12  4   5
2.    L2hockey Gajary Flames  2 1 0  5  4   5
3.    HBC Plzeň               1 0 2  6  5   2
4.    HBC Alpiq Kladno        1 0 2  7  8   2
5.    Great Britain Lions     1 0 2  3  8   2
6.    CZE U14                 1 0 2  5 12   2

V = výhry, R = remízy, P = prohry, BV = branky vstřelené, BO = branky obdržené