Chceme dát šanci všem hráčům, říká před Pilsen Cupem trenér Hrubý

Skvělého úspěchu před týdnem dosáhli starší žáci HBC Plzeň, kteří na mistrovství republiky v Opavě a Karviné vybojovali stříbrné medaile. Nyní před svěřenci Libora Hrubého čeká další výzva v podobě obhajobě loňského prvenství na Pilsen Cupu. O historickém úspěchu starších žáků i následujícím turnaji jsme zpovídali právě plzeňského trenéra Libora Hrubého.

Jak byste zhodnotil výkony vašeho týmu na mistrovství republiky v Karviné a Opavě?
Po počátečních zmatcích se turnaj dobře rozběhl. My jsme hráli, co jsme potřebovali. Jediné naše zaváhání přišlo ve čtvrtém zápase ve skupině proti Ústí nad Labem, kdy nejspíše kluci ztratili koncentraci po jistotě postupu do semifinále.

Nakonec jste dosáhli na stříbrné medaile, když jste ve finále podlehli Pardubicím. Co říkáte na tento historický úspěch plzeňského mládežnického hokejbalu?
Každý úspěch, který se povede, je taková třešnička v celkovém hodnocení práce kluků za celý rok a trenérů, kteří je od malička vypiplali.

Nyní je před vámi tradiční turnaj Pilsen Cup. Připravujete se na něj nějak speciálně?
Speciálně se na něj nepřipravujeme, jsme po mistrovství republiky. Budeme se snažit na turnaji začlenit hráče, kteří přecházejí z mladších žáků do starších.

Budete chtít navázat na následujícím turnaji na zisk stříbrné medaile z mistrovství republiky?
Samozřejmě. Budeme se chtít poprat o nejlepší možný výsledek.

Jak vzpomínáte na minulý ročník Pilsen cupu, ve kterém jste suverénním stylem došli k celkovému vítězství?
Je to většinou souhra náhod. Každopádně, když se turnaj vyhraje, tak na něj vzpomínáme v dobrém. Teď ale jdu do turnaje s jinou partou kluků, je před námi nová výzva. Budeme se snažit odvést maximum.

Nyní na turnaji narazíte kromě Hostivaře na zcela jiné soupeře. Jakou budou mít podle vás kvalitu?
Myslím si, že turnaj je kvalitně obsazený. Většinu týmu známe a očekávám proto dobrá utkání. Pouze tým z Anglie poznáme až na samotném turnaji.

Budete na turnaji operovat s ustálenou sestavou nebo dáte šanci všem hráčům?
Budeme se snažit, aby se všichni hráči dostali do hry a užili si to.

Odkaz: Pilsen Cup 2015