Série se přesouvá na Košutku. Plzni hrozí vyřazení

Třem týmům pokračuje semifinálové série. Mladší dorost a A-tým se představí před domácími diváky. Muži v CCM extralize prohrávají v sérii 2:0 na zápasy. Minutý týden se jim na vlašimském stadionu nepodařilo zvítězit. A v případná prohra znamená pro Plzeň konec sezony. Ta samá situace platí pro mladší dorost, s tím rozdílem, že se svěřenci trenéra Kováříka utkají se Svítkovem Pardubicemi.

HBC Plzeň – HBt Vlašim, sobota 16. května od 16:00, případně neděle 17. května od 11:00

Do semifinále CCM extraligy se dostala čtveřice nejlépe umístěných týmů po základní části. Dvojici Vlašim – Plzeň doplňuje souboj Kladna s Pardubicemi. A na obou frontách panuje stejná situace. V úvodních domácích zápasech favorité z Vlašimi a Kladna nezaváhali a na hřiště soupeřů si vezou mečbol a v případě jakékoliv výhry se dostanou do finále soutěže.

Plzeň se ale odmítá smířit s koncem sezony! Svěřenci trenéra Kadaněho před letoškem vyhlásili útok na medaili. Pokud by ale Vlašim byla posledním soupeřem v ročníku 2014/15, tak by mečouni neměli cenný kov jistý. Při vypadnutí Plzně a Pardubic by bronzová „placka“ putovala na východ Čech. Pardubičtí by ji získali jako lépe postavený tým po základní části.

První dva zápasy mezi Vlašimí a Plzní byli výsledkově odlišné. V úvodním utkání platil dlouhou dobu bezbrankový stav. Plzeň možná zaskočila vítěze základní části aktivní hrou a zvlášť v první třetině měla několik dobrých šancí. Na konci zápasu ale rozhodla branka bývalého hráče Plzně, který dnes obléká dres Vlašimi. Michal Průcha se v čase 44:02 se do míčku po buly opřel Michal Průcha a přisoudil Vlašimi vítězství, ta ještě v úplném závěru skórovala při hostující power-play.

Nedělní utkání patřilo Vlašimi. Plzeň se držela do poloviny utkání a povedlo se jí rychle zareagovat na vedoucí branku Středočechů. Poté ale mečouni odpadli a projevilo se to na skóre. V posledních dvou třetinách skórovali hráči Vlašimi hned šestkrát a vyhnali brankáře Kráčinu z brány. Jeho kolega Kukrál ovšem nezažil šťastný start do zápasu. Po necelé minutě jej přivítal gólem Petr Burda.

K možná nejdůležitějšímu zápasu sezony se vyjádřili hráči HBC Plzeň v rozhovorech. „Důležité je proměňovat šance, do kterých se dostaneme, hrát systém, který jsme celou sezónu pilovali a neinkasovat z vlastních chyb. Dokázali jsme si, že je Vlašim hratelná a budeme bojovat až do konce.“, nabádá obránce Ondřej Benedikt. Toho doplňuje Erik Polívka, zatím jediný střelec Plzně v sérii. „Nemáme teď už co ztratit. Ve Vlašimi jsme si ukázali, že soupeře můžeme potrápit. Věřím proto, že před domácím publikem jsme schopni oba zápasy vyhrát a vrátit sérii zpátky do Vlašimi.“.

Důležitá bude již zmíněná podpora publika. Plzeňané budou potřebovat vaši pomoc! Hokejbalovou sobotu si můžete zpestřit také návštěvou semifinálového zápasu extraligy mladšího dorostu. Domácí Plzeň v něm hostí pardubický Svítkov. A panuje zde stejná situace jako u A-týmu. Prohra znamená konec sezony. Na hřišti soupeřů bojují starší dorost a mladší žáci.

Z utkání bude připraven online přenos. Naleznete jej na serveru onlajny.com.



Program víkendu:

MLADŠÍ ŽÁCI: 15. – 17. května – Finále MČR MŽ, Beroun a Rakovník.

Sobota 16. května
  • Muži: SF3 - Plzeň – Plzeň (16:00)
  • Starší dorost: SF3 - Kladno - Plzeň(14:00)
  • Mladší dorost: SF2 - Plzeň – Svítkov Pardubice (13:00)

Neděle – 17. května
  • ?Muži: SF4 - Plzeň – Vlašim (11:00)
  • ?Starší dorost: SF4 - Kladno - Plzeň (13:00)
  • ?Mladší dorost: SF3 - Plzeň – Svítkov Pardubice (13:30)