Erik Polívka: Snažím se všude odvést maximum

Před nejdůležitější fází sezony posílil mečouny útočník Erik Polívka. Dvaadvacetiletý forward, jehož hlavní náplní je hokej, se po návratu ze Švédska ihned zařadil do sestavy plzeňského týmu, kde v pěti odehraných zápasech nasbíral tři body za jednu branku a dvě asistence. FOTO: Karel Dvořáček.

První dva zápasy ve Vlašimi se vám výsledkově nepovedly. Kde se podle tebe dají hledat důvody proher?
Tak první zápas jsme odehráli podle mě velmi dobře. Výsledek zápasu jde ale bohužel na můj vrub, protože jsem neproměnil několik vyložených šancí a soupeř nás v poslední minutě potrestal. Do druhého zápasu jsme vstoupili tak jak jsme skončili první zápas, hráli jsme aktivně, což soupeři dělalo problém. Důvod naší prohry bych hledal v několika sporných vyloučeních, při nichž jsme soupeře pustili do vedení, které si následně pohlídal.

V druhém zápase jsi zajistil Plzni vyrovnání, ale pak se vše zvrtlo. V čem to podle tebe bylo, že jste prohráli o tolik branek?
Do třetí třetiny jsme vstupovali s dvougólový mankem. Otevřeli jsme proto následně hru, z čehož pramenily obdržené branky.

Jak těžké ještě bude případně otočit celou sérii proti Vlašimi?
Nemáme teď už co ztratit. Ve Vlašimi jsme si ukázali, že soupeře můžeme potrápit. Věřím proto, že před domácím publikem jsme schopni oba zápasy vyhrát a vrátit sérii zpátky do Vlašimi.

V čem je podle tebe jiná série s Vlašimí než s Ústím?
Zápasy s Ústím byli mnohem tvrdší a bojovnější. S Vlašimí je to už o hokejbale.

Co pro tebe hokejbal vůbec znamená, když se především věnuješ hokeji?
Jelikož můj táta hokejbal sám hrával, tak mě jako malého kluka brával na hřiště s sebou. V současnosti je to příjemné prodloužení sezony, zvláště v Plzni, kde je v kabině dobrá parta kluků.

Jak se urodil tvůj jarní příchod do Plzně?
Již před pár lety mě kontaktoval pan Davídek a následně i pan Kadaně, zda bych mohl pomoci v play-off.

Jaké máš hokejbalové, tak i případně hokejové cíle?

Pokud to bude v mých silách, tak bych rád pomohl klubu k nejvyšším příčkám. V hokeji vyhraničené cíle nemám. Jdu sezonu od sezony a v každém týmu, kde jsem byl, jsem se snažil odvést maximum, a to je pro mě důležité.