Celý mančaft musí jít za stejným cílem, nabádá před semifinále navrátilec Ondřej Kejř

Přišel, viděl, zvítězil. I tak lze charakterizovat návrat do sestavy v podání Ondřeje Kejře. Ten pomohl o víkendu k výhře 1:0 v Ústí nad Labem, díky které uvidíme mečouny znovu v semifinále. Kejř platí za jednoho z nejkušenějších hokejbalistů v celé České republice a není divu, že figuruje v širší nominaci na Mistrovství světa.

Po dlouhé době jste se objevil v sestavě Plzně. Jak se vám hrálo?
Nehrálo se mi vůbec dobře. Naskočil jsem po zranění a herní výpadek byl znát na mém výkonu, takže to nebylo ono.

Naskočil jste do vítězného zápasu. Ústí jste porazili na jeho hřišti 1:0 a postoupili do čtvrtfinále. Jak lze hodnotit toto utkání?
Utkání bylo nervozní a tvrdé. Zaplať pánbůh, že jsme ze zápasu vyšli vítězně.

Elba v sezoně položila plastový povrch. Byla to příjemná změna na něj přejít z ústeckého specifického asfaltu?
Ano, příjemná změna to byla. Je lepší hrát na plastovém povrchu, protože hra je rychlejší a má spád. Ale pozor - ne plastový povrch na venkovním hřišti za deště! To je pak nadělení!

Loni jste se v plzeňském dresu objevil jen na pár utkání. Spíš jsme mohli vidět Ondřeje Kejře v kádru prvoligových Litic. Letos vás brzdí zranění. Co bylo příčinou vašich zdravotních problémů?
Loni jsem si chtěl i ze zdravotních důvodů od hokejbalu odpočinout, ale bez hokejbalu moc dlouho nevydržím a proto jsem přijal nabídku z Litic. Příčin bylo mnoho, ale tou nejzávažnější příčinou - už mi není dvacet (smích).

Ondřej Kejř v souboji se soupeřem. FOTO: Elba DDM Ústí nad Labem.

V semifinále je pro A-tým připraven soupeř ze středních Čech. Buď Vlašim, nebo Kladno. Proti kterému z nich byste si raději zahrál a proč?
Upřímně, je mi to jedno jestli budeme hrát proti Kladnu nebo Vlašimi. V této fázi soutěže na lehkého soupeře nenarazíte.

V čem vidíte největší sílu vašeho týmu? Co může být rozhodujícím faktorem v dalších bojích?
Největší sílu vidím v týmovém pojetí, jedině tak můžeme uspět. Jak jsem říkal týmové pojetí, celý mančaft musí jít za stejným cílem.

Blíží se Mistrovství světa ve Švýcarském Zugu. Vaše jméno nechybí v širší nominaci na šampionát. Směřují už myšlenky k této vrcholné akci?
Abych byl upřímný, zatím ne. Je to ještě daleko. Teď se soustředím pouze na semifinále extraligy.

S reprezentací máte bohaté zkušenosti. Kolik mistrovství světa máte za sebou a na jaké zápasy vzpomínáte nejraději?
Za mojí hokejbalovou kariéru jsem se byl na pěti Mistrovstvích světa. Nejraději vzpomínám na finálový zápas v Plzni v roce 2009.Protoze to jsem se stal poprvé mistrem světa. Je to nezapomenutelný zážitek.

Můžete se pyšnit řadou úspěchů. Vyhrál jste extraligu, MS, v roce 2011 získal titul Hokejbalisty roku. Čeho si nejvíce vážíte? A jaké jsou další hokejbalové cíle?
Asi nejvíce si vážím titulu Mistra světa z roku 2009 v Plzni. To bylo nejlepší mistroství co jsem zažil. Cílem je dohrát kariéru bez větších zranění.

Ondřej Kejř jako ambasador Olympiády dětí a mládeže 2015!

Jedna z hlavních tváří A-týmu se zapojila do projektu Olympiády dětí a mládeže, která proběhne v Plzni od 14. do 19. Června právě v Plzni!

I my jsme velice rádi, že se mezi zúčastněnými sporty představí i hokejbal! V hokejbalové hale a v Kooperativa aréně uvidíme souboje krajských výběrů do patnácti let.

Plzeňský křídelník také poskytl rozhovor oficiálnímu webu ODM 2015. V něm například přiznává: „S hokejbalem jsem začínal asi v deseti letech, na hřišti za barákem. Scházeli jsme se tam každé odpoledne po škole a hráli až do večerních hodin. Asi tak v patnácti jsem začal hrát organizovaně.“. Jako aktivní sportovec a sportovní fanda se na celou akci těší. A co vzkázal mladým sportovcům? „Dělejte sport s láskou a chutí. Stojí to za to!“. Kompletní znění rozhovoru naleznete zde.