Hodnocení víkendu: Áčko je v semifinále, ve starším dorostu rozhodne až pátý zápas

Jedna čtvrtfinálová série končí, druhá pokračuje. Rozdílné pocity prožili o víkendu hráči A-týmu a staršího dorostu. Dobré výsledky mají za sebou také žáci. Mladší dorost absolvoval dlouhou cestu do Kyjova, kde prohrál 1:0. Přesto ovládl základní část extraligy MD!

A-tým

Od úvodních minut bylo znát, že Elba hraje o přežití. Hrálo se poměrně ostře a oba celky tak měly několik přesilovek. Severočeši měli více gólových šancí, avšak Horáček hned v úvodu přestřelil branku a po střele Lukáše Soukupa zazvonila branková konstrukce. Chvíli po polovině utkání už se skóre pohnulo. Martin Krch nahodil v početní výhodě míček na branku soupeře a ten skončil za brankovou čárou. Tento gól se nakonec ukázala jako vítězná. Mečouni se tak po čtyřech letech podívají do semifinále. V něm budou soupeřit buď s Kladnem, nebo s Vlašimí.

Sobota 2. května: Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň 0:1 (0:0, 0:1, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Druhá série, která měla po úvodním klání průběh 2:0 na zápasy, byla v extralize SD mezi Plzní a Letohradem. Mečouni začali v Orlických horách dobře. V první periodě se dostali do vedení. V přesilovce se trefil Martin Kunzmann. Nástup do druhé třetiny se ale svěřencům trenéra Davídka nepovedl. Již ve druhé minutě této části inkasovali. Letohrad posléze vstřelil dvě další branky a prodloužil tak čtvrtfinále.Sobota 2. května: SK Hokejbal Letohrad – HBC Plzeň 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Nedělní utkání začalo s hodinou a půl dlouhým zpožděním. Kvůli desinformaci rozhodčích se hrálo až od 12:30. I ve druhém letohradském utkání se Plzeň dostala do vedení. Na konci čtrnácté minuty se trefil Martin Davídek. Poté však Plzeňané plnili trestnou lavici a Východočeši dvakrát zužitkovali početní výhodu. Rázem zvrátili zápas. Přesilovku využila i Plzeň, když se prosadil Kunzmann. Zápas dospěl do prodloužení. Když už se hráči pomalu chystali na samostatná střílení, přišla pro hosty studená sprcha. Osmadvacet sekund před koncem desetiminutového prodloužení Letohrad vstřelil vítězný gól a prodloužil si sezonu. O postupujícím rozhodne pátý zápas.

Neděle 3. Května: SK Hokejbal Letohrad – HBC Plzeň 3:2p (0:1, 2:1, 0:0 – 1:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Základní část extraligy MD se nachýlila ke konci. V posledním kole absolvovali Plzeňané dlouhou cestu do Kyjova. Na jih Moravy se vydali v oslabené sestavě, bez tří členů první formace. Od úvodu se hrál kvalitní hokejbal, plný tvrdých osobních soubojů. Plzeňané měli ze začátku problémy se zmoklým asfaltem. Dalším problémem byla střelecká produktivita. Hostům se během utkání třikrát podařilo dostat do samostatného úniku. Ale žádnou gólově nevyužili. Zato Kyjov se z jedné z mála šancí dostal do vedení a disciplinovaným výkonem dovedl zápas do vítězného konce. Plzeňané i přes prohru ovládli základní část a před semifinále s pardubickým Svítkovem mají jistotu medaile!

Neděle 3. května: HBK Kyjov – HBC Plzeň 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Další z kvalitních zápasů sehráli starší žáci v sobotu proti Stříbru. Start zápasu v plzeňské hale vyšel mečounům na výbornou. Už v čase 1:38 je do vedení poslal kapitán Votípka. Hra se poté přelévala z jedné strany na druhou a oba týmy předváděly pěkné akce. Ve druhé třetině ale Plzeň vypadla z tempa a chybami v obraně dovolila soupeři dvě branky. Poslední třetina však znovu patřila domácím. Po pohledných akcích se dvakrát prosadil Pavel Šmídl a mečouni zvítězili 3:2. Povedeným výkonem se prezentoval brankář Martin Pejsar, který v poslední části vynuloval hostující střelce.

Sobota 2. května: HBC Plzeň – TJ Buldoci Stříbro 3:2 (1:0, 0:2, 2:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Předposlední utkání sezony odehráli v domácí hale mladší žáci. Na Košutku přijelo pražské Kovo. První vzájemný zápas na Palmovce skončil výhrou Plzně 15:0. Sobotní měření sil mělo podobný průběh. Mečouni šli, díky gólu Sýkory, do vedení už v padesáté sekundě. A znovu si s chutí zastříleli. Závěrečné skóre mělo podobu 12:0. Znovu u toho byl Jan Miksan (v zápase 5+3). Plzeňané neinkasovali podeváté z jednadvaceti utkání, a potřetí za sebou.

Sobota 2. května: HBC Plzeň – TJ Kovo Praha 12:0 (4:0, 2:0, 6:0)

Podrobnosti o utkání



Program příštího týdne:

Středa – 6. května
  • Starší dorost:
  • Plzeň – Letohrad (16:00)

Sobota – 9. května
  • Muži: Vlašim / Kladno – Plzeň (16:00 ?)
  • ?Starší dorost: Plzeň – Kladno / Ústí nad Labem (?)
  • Mladší dorost: Svítkov Pardubice – Plzeň (?)
  • Starší žáci: Suchdol n. Lužnicí – Plzeň (12:00)

Neděle – 10. května
  • Muži: Vlašim / Kladno - Plzeň(11:00 ?)
  • ?Starší dorost: - Plzeň / Ústí nad Labem(?)
  • Mladší žáci: Plzeň – Kert Park (14:00)