Plzeň chce v Ústí ukončit čtvrtfinále, má dva mečboly

Série play-off se přesouvá z Plzně k řece Labe. Na plastovém povrchu v Ústí nad Labem může dojít k rozuzlení celého čtvrtfinále play-off CCM extraligy. Plzeň má náskok 2:0 na zápasy a o víkendu chce sérii ukončit.

Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň, sobota od 16:00 (neděle od 11:00)

Plzeňané si splnili svůj cíl a po dvou utkáních vedou v sérii 2:0. V sobotu se dostali do rychlého vedení a od toho se dále odvíjel celý zápas. Plzeňané nakonec vyhráli 4:1. Nedělní utkání bylo o něco vyhecovanější a pro domácí určitě těžší. Po špatném začátku museli dotahovat a proti houževnatému soupeři to nešlo vůbec lehce. Vyrovnat se podařilo až Ondřeji Malému. Utkání dospělo do prodloužení, které rozsekla branka až v padesáté minutě, kdy se trefil Marek Švarc – nejproduktivnější muž série. Zatím nasbíral tři góly.

Právě Švarc se v rozhovoru pro klubový web vyjádřil k víkendovému klání. „Od Ústí očekávám to, že do zápasu vlétnou. Nemají co ztratit. My se budeme snažit dobře bránit a hrát svoji hru. Jedeme tam s tím, že chceme ukončit sérii už v sobotu. A doufám, že se nám to podaří. Osobně v Ústí nechci spát a nerad bych hrál i v neděli.“, nechal se slyšet útočník s číslem 22.

Elba určitě nedá svoji kůži lacino. Zvlášť ne před domácími diváky. Poslední vzájemné utkání v Ústí nad Labem skončilo vítězstvím domácích 6:1. Mečouni však na sever Čech jeli ve velmi oslabené sestavě. Nechme se překvapit, co vymyslí hlavní stratég Elby – trenér Milan Jelen. K dispozici bude mít znovu pevnou obranu a produktivní útok. Můžeme zmínit Daniela Práška, který „tvrdí muziku“, ztělesněné hokejbalové zkušenosti v podobě Jana Štěpánka či nejproduktivnějšího hráče základní části Jana Langthalera. Ten si připsal hned 33 bodů (14+19).

Z obou utkání bude připraven online přenos. Naleznete jej na serveru onlajny.com.



Sobota – 2. května
  • Muži: Ústí n. L. - Plzeň (16:00)
  • Starší dorost: Letohrad - Plzeň(13:00)
  • Starší žáci: Plzeň - Stříbro (14:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Kovo Praha (11:00)

Neděle – 3. května
  • Muži: Ústí n. L. - Plzeň(11:00) *
  • Starší dorost: Letohrad - Plzeň (13:45)*
  • Mladší dorost: Kyjov - Plzeň (13:00)