Hodnocení víkendu: Skvělý start play-off! Muži a starší dorost vedou v sérii 2:0

Extrémně nabitý víkend absolvovala družstva HBC Plzeň. Čtyři z pěti týmů sehrály hned dva zápasy. A-tým a starší dorost rozehráli série play-off na výbornou. Mladší dorost a starší žáci stále hájí první místa svých soutěží a mladší žáci se posunuli na stříbrnou příčku!

A-tým

Úvodní zápas série nabídl velmi rychlý hokejbal. Mečouni na Elbu vlétli a v první třetině byli jasně lepším týmem. Ze soustavného tlaku přišly také dvě branky. V rozmezí dvou minut se prosadili dobře hrající Švarc a Vít, kteří věkově stále ještě patří do kategorie dorostu. Gólů mohlo padnout ještě mnohem víc, ale proti byl brankář Ústí Zdeněk Banda. Ten předvedl několik povedených zákroků, ale při několika akcích měl i pořádné štěstí. Soupeř od druhé třetiny zvýšil aktivitu a také snížil skóre. Díky brance Krcha v přesilovce ale Plzeň měla znovu dvoubrankový náskok. Závěr se Severočechům moc nepovedl a Švarc přidal svůj druhý gól do prázdné brány.

Sobota 25. dubna: HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Úvodní třetinu okořenila hned trojice trestů do konce utkání. Do vlasů si nejprve vjeli Slanec a Kučera a třetím do party byl ústecký Soukup. I přes oslabení o dva hráče byla Elba lepším týmem přes většinu první třetiny. A dostala se i do vedení. Hra domácího celku postupně nabírala na obrátkách. Jiří Benedikt nejprve trefil tyč, ale Ondřej Malý o pár minut už zamířil přesně. Poslední třetina se hrála spíše odzadu, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. Aktivnější byla Plzeň, která v poslední pětiminutovce téměř nepustila Ústí z obranného pásma. I přesto na tabuli po 45 minutách svítilo skóre 1:1. Rozhodnout muselo prodloužení. V něm zachytil špatnou rozehrávku lobem Marek Švarc a krásnou střelou od modré se trefil přesně pod břevno, čímž domácím vystřelil vedení 2:0 v sérii.

Neděle 26. dubna: HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem 2:1p (0:1, 1:0, 0:0 – 1:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Starší dorostenci se vydali za obhajobou titulu. Jako druhý tým základní části hostili Letohrad. Svěřenci trenéra Davídka do zápasu vlétli a od začátku byli lepším týmem. Ihned zasypali brankáře Nováka salvou střel. V šesté minutě poslal Plzeň do vedení Lukáš Vodrážka. Neuběhlo ani deset vteřin a Plzeň vedla 2:0, když se trefil Kunzmann! Poté se ale domácí zadrhli. Prosadili se až v poslední třetině a čistý hattrick dokonal Martin Kunzmann. Škoda ztracené nuly brankáře Sedláčka. Ten inkasoval v poslední minutě.

Sobota 25. dubna: HBC Plzeň – SK Hokejbal Letohrad 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)

Podrobnosti o utkání

Druhé utkání se nevyvíjelo vůbec dobře. Stejně jako kolegové z áčka prohrával dorost v první třetině. V jedenácté minutě vedl Letohrad už 2:0. K radosti domácích se ještě před první sirénou podařilo snížit zásluhou Kepky. Plzeň poté předvedla skvělý nástup do druhé třetiny a perfektní hrou nejednou zavařila letohradské obraně. Domácí zaslouženě vyrovnali. Prosadil se aktivní Kristl. Dále se hrálo dlouhou dobu v útočném pásmu Plzně, ale góly nepřicházely. Až na konci druhé části, kdy se dvakrát krátce za sebou prosadil Ladislav Tymr, který se spolu s Juliusem Papánem vrátil po zranění. V poslední části se soupeři povedlo pouze zkorigovat stav na 4:3 a Západočeši tak vedou v sérii 2:0.

Neděle 26. dubna: HBC Plzeň – SK Hokejbal Letohrad 4:3 (1:2, 3:0, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Abychom neměli dvojutkání málo, dalším do party byl mladší dorost. Ten v sobotu cestoval do Dobřan. V úvodu utkání byli mečouni mírně lepším týmem. Ale z menší převahy nedokázali mnoho vytěžit. Druhá třetina již byla zcela vyrovnaná a posléze se role obrátily. Plzeňané plnili trestnou lavici a Dobřanští se dostali do slibných šancí. Jednu z nich nakonec domácí využili. Na to bohužel Plzeň nedokázala najít odpověď a i přes tlak v závěrečné power-play skončilo utkání 1:0. Celkově vzato utkání dominovaly obrany. Ani jeden z týmů se nedostal do soustavnějšího tlaku.

Sobota 25. dubna: TJ Snack Dobřany – HBC Plzeň 1:0 (0:0, 1:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Díky zaváhání nejbližšího pronásledovatele měli Mečouni i po prohře v Dobřanech náskok tří bodů a stále jim patřila první příčka. Svěřenci trenéra Kováříka chtěli odčinit střelecké trápení ze sobotního zápasu. A to se jim podařilo. Domácí poslal do vedení Hurt a to už v čase 1:26. Hráč s číslem 23 si nakonec připsal hattrick. Mečouni se bavili hokejbalem a byli k vidění pohledné akce i povedené střely. Plzeň nakonec vyhrála 8:0. Podruhé v řadě na domácí palubovce. Branek mohlo padnout mnohem víc! K osmi brankám přidali domácí hned sedm nastřelených tyček!

Neděle 26. dubna: HBC Plzeň – SK Pedagog České Budějovice 8:0 (1:0, 4:0, 3:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

V nadstavbě před republikovým finále pokračují starší žáci. Těm se poslední dobou příliš nedaří. Po suverénním průběhu sezony přišla dvě zaváhání se Stříbrem. V neděli vyjížděli svěřenci trenéra Hrubého do Písku. A v hodně oslabené sestavě. Na jih Čech vyjelo pouze jedenáct hráčů do pole a převážně ročníkově mladší. Hosté výborně začali a už ve druhé minutě vedli. Poté se ale skóre srovnalo. Vyrovnaný zápas směřoval do prodloužení, ovšem v poslední minutě přišla písecká přesilovka a vítězná branka deset vteřin před koncem.

Neděle 26. dubna: HC Švantlův Dvůr Písek – HBC Plzeň 3:2 (1:2, 1:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Duel Davida s Goliášem. I tak lze charakterizovat souboj Plzně a Karlových Varů ve skupině MČR mladších žáků. CSKA se krčí s pouhými čtyřmi body na úplném chvostu čtrnáctičlenné tabulky, zato Plzeň patří do elitní čtveřice. A rozdíl mezi západočeskými celky byl obrovský. Plzeň byla i díky věkové a početní převaze všude dřív a měla drtivou střeleckou převahu. Počet střel se zastavil na neuvěřitelných číslech – 90:8. Z devadesáti střel mečouni vstřelili 27 gólů. Po pěti si připsali Jan Miksan a Daniel Tyrš.

Sobota 25. dubna: HBC Plzeň – HBC CSKA Karlovy Vary 27:0 (10:0, 9:0, 8:0)

Podrobnosti o utkání

Neděle patřila zápasu mezi Plzní a Českými Budějovicemi. Pedagog se nachází v klidném středu tabulky a mečouni byli znovu velkým favoritem. Do vedení se dostali už v čase 2:51, když se trefil produktivní Miksan. Ovšem to bylo na dlouhou dobu vše. Vítězství 7:0 se zrodilo až ve třetí třetině, kdy se Plzeň trefila čtyřikrát. Západočeši se tak dvě kola před koncem dostali na druhé místo za Hostivař. V celé soutěži mají Plzeňané nejlepší útok. Ve čtyřiadvaceti zápasech nastříleli už 224 branek!

Neděle 26. dubna: SK Pedagog České Budějovice –HBC Plzeň 0:7 (0:1, 0:2, 0:4)

Podrobnosti o utkání


Sobota – 2. května
  • Muži: Ústí n. L. - Plzeň (16:00)
  • Starší dorost: Letohrad - Plzeň(13:00)
  • Starší žáci: Plzeň - Stříbro (14:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Kovo Praha (11:00)

Neděle – 3. května
  • Muži: Ústí n. L. - Plzeň(11:00) *
  • Starší dorost: Letohrad - Plzeň (13:45)*
  • Mladší dorost: Kyjov - Plzeň (13:00)