Play-off startuje – Plzeň touží po medaili. V cestě jako první stojí ústecká Elba

Sezona 2014/15 dospěla ke svému vyvrcholení. Mužské áčko a starší dorost začínají kapitolu bojů o medaile. V CCM extralize přivítají Plzeňané ústeckou Elbu. Soupeře, se kterým v základní části dvakrát prohráli, přesto si na něj věří. Sobotní utkání startuje v 16:00 a domácí hokejbalisté budou potřebovat Vaši podporu!

HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem, sobota 25. dubna od 16:00, neděle 26. dubna od 10:30

Plzeňané se kvalifikovali do play-off ze čtvrtého místa. Vzorec jim tedy do vyřazovacích bojů „nadělil“ páté Ústí nad Labem. Elba letos na Západočechy umí. Na podzim zvítězila v hale na Košutce 3:2, když výhru vystřelil Jan Štěpánek těsně před koncem zápasu. A o Velikonocích rozstřílela Plzeň na vlastním hřišti 6:1. Ani jednomu z týmů se na jaře moc nedařilo. Mečouni získali 12 bodů, Severočeši o bod víc.

Přesto vstupují Plzeňané do play-off v dobré náladě. K tomu se vyjádřil i Ondřej Benedikt: „Nálada v šatně je dobrá a věci na hřišti fungují v mnoha případech velmi dobře. Není nutné se soupeře obávat. Ale nesmíme ho ani podcenit.“. I trenér Kadaně se nechal slyšet, že rozhoduje momentální forma a nepříliš dobrá bilance s Elbou jej příliš netrápí.

Ústí se má na čem stavět hlavně v útoku. Reprezentační dvojice Langthaler – Soukup zatápí obráncům soupeře velmi zdatně. První jmenovaný navíc prožívá nejlepší sezonu své kariéry a ovládl kanadské bodování CCM extraligy. Nasbíral 34 bodů za patnáct gólů a devatenáct nahrávek. Z dalších osobností v kádru Severočechů můžeme zmínit reprezentační stálici a kapitána vicemistrů světa ze St. Johns – Miroslava Růžičku nebo brankáře Zdeňka Bandu.

Mečouni budou potřebovat Vaši podporu. Hráči se těší na ještě lepší atmosféru, než v základní části. Klub HBC Plzeň si také pro své fanoušky připravil soutěž. Spolu s partnerem klubu hotelem Ibis. Ta proběhne o první přestávce sobotního utkání. Můžete vyhrát voucher na konzumaci v hotelu v hodnotě 500 Kč, neomezený vstup na minigolf či volné startovné na Ibis Pilsenman triatlon. Neváhejte a doražte do haly na Košutce!

Z obou utkání bude připraven online přenos. Naleznete jej na serveru onlajny.com.


Sobota – 25. dubna
  • Muži: Plzeň – Ústí n. L. (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Letohrad (13:00)
  • Mladší dorost: Dobřany – Plzeň (12:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – K. Vary (11:00)

Neděle – 26. dubna
  • Muži: Plzeň – Ústí n. L. (10:30)
  • Starší dorost: Plzeň – Letohrad (13:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Č. Budějovice (15:30)
  • Mladší žáci: Č. Budějovice - Plzeň (10:00)