Hodnocení víkendu: A-tým a starší dorost úspěšně ukončili základní část

Plzeňští hokejbalisté mají za sebou další úspěšný víkend. Kromě starších žáků zvítězily všechny týmy. Starší dorostenci a mladší žáci zvládli souboj s rivalem z Dobřan. Áčko porazilo v domácí hale Most a prvním soupeřem do play-off mu bude Ústí nad Labem.

A-tým

Plzni už v posledním utkání základní části o nic nešlo. Naopak Most se v případě výhry mohl posunout na páté místo. Mečouni byli od začátku aktivnějším týmem a Michal Slanec hned v první minutě orazítkoval břevno. Domácím se v zápase dařilo. Vypracovali si spoustu šancí a vyjma první poloviny druhé třetiny byli lepším týmem. O výsledku 2:1 rozhodly branky Ondřeje Benedikta a Petra Gřoňky. Proti většímu brankovému rozdílu byl brankář Kovodemontu Soukup. Ten si připsal několik úspěšných zákroků a neinkasoval ani z trestného střílení. Mečouni ukončili základní část na čtvrtém místě. Se sedmibodovým náskokem na Ústí nad Labem. Právě Severočeši se střetnou s Plzní v play-off.

Sobota 18. dubna: HBC Plzeň – HBC Kovodemont Most 2:1 (0:0, 2:0, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Další zápas, ve kterém již tabulkově o nic nešlo, čekal starší dorostence. Ti se jako druhý tým vydali na půdu prvních Dobřan. Plzeňané měli více ze hry. Dobřanští se ale po nepříliš vydařeném úvodu dostali do vedení. Hostům se však dvakrát podařilo vyrovnat. Na konci druhé třetiny všem zatrnulo, když gólmanovi Snacku zapadl jazyk, přesto vše dopadlo bez větších komplikací. Ve třetí třetině zápas gradoval. A mečouni si díky lepší střelbě odvezli všechny tři body. Povedený zápas znovu sehrál druhý útok Kunzmann – Kepka – Kristl. Jeho členové se podepsali pod všechny čtyři góly. I starší dorost příští týden začíná play-off. Doma začne s Letohradem.

Sobota 19. dubna: TJ Snack Dobřany – HBC Plzeň 3:4 (0:0, 2:2, 1:2)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Mladší dorostenci se po skvělé první polovině soutěže trochu zabrzdili. V dubnu zatím ze tří zápasů získali jediný bod. V neděli chtěli proti poslednímu Ústí již naplno bodovat. Domácí byli aktivnější od prvního vhazovaní. Soupeře téměř nepouštěli z jeho vlastní poloviny. Mečouni občas narazili na tvrdě hrající obranu Severočechů v čele s brankářem Rechtorikem. Přesto byl zápas skoro jasnou záležitostí. Domácí nakonec vstřelili osm branek, z toho šest v přesilové hře. David Hrubý znovu udržel čisté konto.

Neděle 19. dubna: HBC Plzeň – Elba DDM Ústí nad Labem 8:0 (3:0, 1:0, 4:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Loňské družstvo bronzových medailistů odehráli druhý zápas v nadstavbě před republikovým finále. Po výhře 5:0 nad Pískem cestovali mečouni do Stříbra. Poslední zápas s Buldoky musela rozhodovat samostatná střílení. A v těch bylo šikovnější Stříbro. V neděli odcházeli taktéž spokojenější Buldoci. Plzeňany přehráli v aktivitě a pohybu a zvítězili 2:1. Jediný střelecký úspěch hostů zaznamenal Matěj Votípka.

Neděle 19. dubna: HC Buldoci Stříbro – HBC Plzeň 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

Mladší žáci

V sobotu čekalo na mladší žáky derby v domácí hale. Jak Plzeňané, tak Dobřany se drželi v popředí tabulky MČR. Domácí chtěli potvrdit dobrou formu. Ale vstup do utkání nezachytili. V jednu chvíli dokonce prohrávali 1:3. Ve druhé třetině se ale svěřencům trenéra Sýkory povedl skvělý obrat na 5:3. Šneci v závěru jen zkorigovali na 5:4. Po dvou brankách si připsali Jan Miksan a Luděk Pavlík.

Sobota 18. dubna: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 5:4 (1:2, 4:1, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Zápas s pražskými Rebely měl být již odehrán, ovšem soupeř jej nechal odložit. Naše nejmladší čekal další těžký a vyrovnaný zápas. Ale Plzeň se s ním popasovala na jedničku a již osm utkání kráčí soutěží neporažena. Všechny branky obstaral Jan Miksan, pro kterého to byl vskutku vydařený víkend!

Neděle 19. dubna: HBC Plzeň – HBC Rebel Praha 8 4:1 (2:0, 1:1, 1:0)

Podrobnosti o utkání


Sobota – 25. dubna
  • Muži: Plzeň – Ústí n. L. (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň – Letohrad (13:00)
  • Mladší dorost: Dobřany – Plzeň
  • Mladší žáci: Plzeň – K. Vary (11:00)

Neděle – 26. dubna
  • Muži: Plzeň – Ústí n. L. (10:30)
  • Starší dorost: Plzeň – Letohrad (13:00)
  • Mladší dorost: Plzeň – Č. Budějovice (15:30)
  • Mladší žáci: Č. Budějovice - Plzeň (10:00)