Poslední kolo základní části. Plzeň hostí možného soupeře pro play-off

V sobotu odzvoní základní části CCM extraligy. Poslední kolo okoření souboj Plzně a Mostu. Severočeši se v případě výhry mohou posunout na pátou pozici, která určuje, že se s mečouny střetnou v play-off. Finišuje i extraliga staršího dorostu – druzí Plzeňané jedou na půdu prvních Dobřan.

HBC Plzeň – HBC Kovodemont Most, sobota 18.4. od 16:00

Svěřenci Josefa Kadaněho mají vyřazovací boje jisté. Díky poslednímu vítězství na pražské Palmovce si zajistili postup ze čtvrtého místa. Který už nic nezmění. Mečouni si tak splní malý cíl, tím je začínat play-off doma.

První vzájemné utkání v mosteckém areálu rozhodla jediná branka. V páté minutě ji vstřelil Ondřej Novák a Plzeň na jeho střelecký úspěch nedokázala zareagovat. Šlo o třetí ze čtyř zápasů, v němž nevstřelili mečouni ani jednu branku. Čtyřikrát také skončil zápas Plzně výsledkem 1:0. Západočeši v nich mají poloviční úspěšnost. Vítězství na Kertu a v Sudoměřicích vystřídali prohry v Letohradu a na Kladně.

Nejproduktivnějším hráčem Mostu je Čestmír Bruštík s jedenácti body (5+6). Ten kromě extraligových zápasů za Most stíhá hrát také za Karlovy Vary. Jedničkou Mostečanů je stálice Pavel Brém (90,4% úspěšnost zákroků, 2,37 gólu na zápas). Na straně Plzně je vše při starém. Produktivitu vede Jiří Benedikt (9+4) a brankoviště střeží Petr Kráčina (91,6% úspěšnost zákroků, 1,8 gólu na zápas.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.



Sobota – 18. dubna
  • Muži: Plzeň – Most (16:00)
  • Starší dorost: Dobřany - Plzeň (11:30)
  • Mladší žáci: Plzeň – Dobřany (13:00)

Neděle – 19. dubna
  • Mladší dorost: Plzeň – Ústí nad Labem (14:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Rebels Praha (10:00)