Nominace do širšího výběru reprezentace mě potěšila, neskrývá radost Michal Slanec

K hlavním pilířům zadních řad mečounů bezesporu patří čtyřiadvacetiletý obránce Michal Slanec. Stále mladý obránce, který toho má v plzeňském dresu již mnoho odehráno, se svými dobrými výkony navíc dostal do širší nominace české reprezentace na mistrovství světa, které se tento rok koná ve švýcarském Zugu.

Naposledy jste zvítězili proti pražskému Kovu, čímž jste si upevnili čtvrté místo před vyřazovacími boji. Jak to vnímáš?
Po dobrém podzimu jsme měli dobrém postavení. Bylo tam několik bodů náskoku na ostatní týmy, ale bohužel jsme jaro nezačali dobře a také se to podepsalo na postavení v tabulce. Čtvrtfinále budeme začínat doma, takže to vnímám pozitivně.

V posledním zápase si vstřelil branku pražskému Kovu. Jak bys popsal celou akci vedoucí ke gólu?
V útočném pásmu vznikla šance na střelu, ale Jarda Pauer netrefil branku. Tak jsem si zaběhl do rohu pro odražený balonek a snažil jsem se ho hned vracet zpátky před bránu. Golman se přesouval a nejspíš si srazil moje nahození za záda. Řekl bych, že to byl hodně šťastný gól. (úsměv)

V play-off narazí Plzeň na Ústí nad Labem nebo na Most, s kterým hrajete teď. S kým by ses utkal raději a proč?
Pokud chceme jít do semifinále, a já věřím, že ano, tak je jedno, jestli to bude Ústí nad Labem nebo Most.

Jaké myslíš, že bude poslední utkání základní části proti Mostu?
Řekl bych, že Most se bude snažit určitě vyhrát. To samé chceme i my, začínat play-off s dobrým pocitem z posledního zápasu.

Kam až myslíš, že to můžete v této sezoně dotáhnout?
Tak samozřejmě každý tým určitě pomýšlí na ty nejvyšší příčky. My to chceme dotáhnout nejdále, kam to půjde. Možné je vše, ale musíme opět začít hrát jako na podzim, kdy se nám dařilo.

Očekával si před sezonou, že by ses mohl objevit v širším výběru reprezentace na mistrovství světa?
Ne nečekal, ale určitě mě to potěšilo.

Jak vidíš aktuálně své šance na účast na MS?
Tak šanci má každý. Je tu spousta výborných obránců a navíc nominace ještě není konečná. Teď je pro mě důležité play-off, ve kterém se chci s Plzní prodrat co nejdále. Pak se uvidí, jestli si svými výkony řeknu o nominaci a pojedu na MS nebo ne. (úsměv)