Hodnocení víkendu: Áčko vydřelo body na Kovu, úspěšné počínání žáků

Je za námi další víkend plný hokejbalových zážitků. A-tým nakonec přivezl ze zápasu s Kovem tři body a pojistil si čtvrtou příčku. Dorostencům se příliš nedařilo a ti mladší se nemohou dostat z dubnové mizérie. Naopak šťastní mohou být žáci. Ti získali všechny body po hladkých výhrách.

A-tým

V páteční předehrávce se představila Plzeň na pražské Palmovce. Proti domácímu Kovu. Vstup do zápasu nebyl vůbec špatný. V první třetině se prosadili Pauer a Slanec. Ve druhé části se hra vyrovnala a Kráčina měl čím dál víc práce. Poslední patnáctiminutovku okořenil téměř soustavný tlak Pražanů. A ti z něj vytěžili dvě branky. Ovšem vyrovnaný stav dlouho nevydržel. Rozhodla rutinní střela Daniela Pejchara, která k překvapení většiny přihlížejících skončila až za zády Mikla. Mečouni tak uhájili čtvrté místo a již teď je jasné, že play-off začnou na domácím hřišti.

Pátek 10. dubna: TJ Kovo Praha – HBC Plzeň 2:3 (0:2, 0:0, 2:1)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Svěřenci Martina Davídka vyráželi na sever Čech s odhodláním zabojovat na dálku s Dobřany o čelo extraligy SD. První zastávkou byl Most. Hosté nezachytili začátek a hned ve druhé minutě inkasovali. Jinak se hrál se pohledný hokejbal se spoustou šancí, Plzeň držel nad vodou také dobrý výkon brankáře Návary. Po první třetině se šlo do kabin za stavu 2:2. Oba týmy našli dvougólové střelce. Domácí měli Štrébla, mečouni zas Richarda Kristla. Po bezbrankové prostřední části musela rozhodnout ta třetí. V té se hostům povedlo vstřelit tři branky a oplatili tak Mostu domácí porážku 2:3, kdy Kovodemont rozhodl v poslední minutě.

Sobota 11. dubna: HBC Kovodemont Most – HBC Plzeň 2:5 (2:2, 0:0, 0:3)

Podrobnosti o utkání

V Ústí nad Labem se konala repríza loňského finále. Poslední utkání v ústeckém areálu znamenalo pro mečouny titul mistra extraligy. I v předposledním utkání letošní základní části byla Plzeň aktivnější a zaslouženě se dostala do vedení díky Jakubu Vlasákovi. Následně se hra vyrovnala a rozhodnout musela, jako v Mostu, poslední třetina. V té se ale Plzni nedařilo podle představ. Inkasovala dvě branky ze hry a soupeř vstřelil pojišťovací gól při hostující power-play.

Neděle 12. dubna: Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň 4:2 (0:1, 1:0, 3:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Mečouni si chtěli spravit náladu po prohranném zápase v Boleslavi. Soupeře ze začátku přehrávali a byli odměněni také jednou brankou. Poté však ze svého tempa ubrali a hra se vyrovnala. Plzni se dále nedařilo. Hradec se dostával do více nebezpečných příležitostí, ale ani Piráti nebyli spokojeni se svojí hrou. Když Plzeň šla do vedení 2:1 hned v úvodní minutě třetí třetiny, zdálo se, že je vše na dobré cestě. Krátce na to, ale dvěma brankami v rychlém sledu o vedení přišla a musela dohánět. To se jí podařilo a zápas rozhodovala samostatná střílení. V těch byl úspěšnější Hradec, domácí exekutoři selhali.

Sobota 11. dubna: HBC Plzeň – HBC Hradec Králové 1988 3:4ss (1:1, 0:0, 2:2 – 0:1)

Podrobnosti o utkání

Nedělní utkání začal lépe soupeř. Svítkov se dostal do vedení gólem v přesilové hře. Už ve druhé minutě. Těsně před koncem třetiny se domácím podařilo vyrovnat. Mečouni hráli oproti sobotě velmi dobré utkání. A z velké části druhé části rychlý a silný Svítkov přehrávali. A byli odměněni i přesilovkovým gólem. Ovšem zpackanou pasáží na konci třetiny promrhali (stejně jako v sobotu s Hradcem) vedení 2:1 a rázem prohrávali. Závěrečná patnáctiminutovka přinesla pouze gól hostů při závěrečné powerplay. Plzeňany brzdila vyloučení a nedokázali se prosadit přes organizovanou obranu v čele s brankářem Novotným.

Neděle 12. dubna: HBC Plzeň – HBC JKET Svítkov Stars Pardubice 2:4 (1:1, 1:2, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci:

Starší žákovský tým začal nadstavbu před finálovým turnajem. Doma přivítal Písek. Předchozí zápasy byly velice vyrovnané a často rozhodoval jediný gól. Sobotní utkání však vybočovalo z řady. Oslabený Písek nestíhal dobře naladěné Plzni, jenž jeho konto zatížila pěti brankami. Hned tři vstřelili v úvodní dvanáctiminutovce. O střelecké úspěchy se podělila pětice Šlechta, Šmídl, Hýbl, Votípka, Foniok.

Sobota 11. dubna: HBC Plzeň – HBC Švantlův Dvůr Písek 5:0 (3:0, 0:0, 2:0)

Mladší žáci

Další střelecký koncert si připravili mladší žáci v Rakovníku. Soupeř nemohl nic dělat s věkovou a výškovou převahou Plzně a tak schytal třináctigólový příděl. O vítězství se znovu notnou měrou postarala úderná první formace. Znovu řádil kapitán Michael Skřivánek (5+4).

Sobota 11. dubna: HBC Rakovník – HBC Plzeň 1:3 (0:3, 0:3, 1:7)

Podrobnosti o utkání

Druhé utkání sehráli Plzeňané na kladenském Sletišti. Hosté šli znovu do vedení hned z kraje zápasu a po celou dobu měli jeho vývoj ve svých rukou. O tom svědší i drtivá střelecká převaha 10:39. Po dvou víkendových střetnutích je Plzeň ve čtrnáctičlenné tabulce čtvrtá.

Neděle: Neděle 12. dubna: HBC Alpiq Kladno – HBC Plzeň 1:8 (0:41 1:1, 0:3)

Podrobnosti o utkání


Sobota – 18. dubna
  • Muži: Plzeň – Most (16:00)
  • Starší dorost: Dobřany - Plzeň (11:30)
  • Mladší žáci: Plzeň – Dobřany (13:00)

Neděle – 19. dubna
  • Mladší dorost: Plzeň – Ústí nad Labem (14:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Rebels Praha (10:00)