HBC Plzeň vyráží do Prahy, kde je vyzve předposlední Kovo

Základní část hokejbalové CCM extraligy se nezadržitelně blíží ke svému konci. V rámci jejího předposledního 21. kola se plzeňský A- tým představí na hřišti pražského Kova, které se nachází na nelichotivém předposledním místě tabulky. V plzeňské hale se o víkendu představí pouze mladší dorostenci.

Kovo Praha – HBC Plzeň, pátek 10.4. od 19:30

První měření sil mezi oběma týmy proběhlo v plzeňské hokejbalové hale pod taktovkou domácího týmu. Mečouni si během první třetiny vypracovali bezpečné třígólové vedení, které do konce zápasu v poklidu pohlídali. Konečný výsledek duelu byl nakonec 4:1 pro Plzeň. Západočeši se navíc s pražským celkem střetli i v rámci letní přípravy, kdy ho porazili stejným poměrem.

Do jarní části nevstoupil nejlépe ani jeden z týmů. V druhé části si oba celky připsaly po dvou výhrách, z toho Kovo jednou zvítězilo až po samostatných nájezdech, a to v posledním kole, kdy přetlačilo v derby Kert 5:4 po sn. Mečouni naopak v minulém zápase schytali šestigólový debakl v Ústí nad Labem.

Kovo se stejně jako Plzeň nemůže v zápasech spolehnout bodově na výraznou individualitu, která by rozhodovala zápasy. Nejproduktivnějšími hráči pražského týmu jsou se třinácti získanými body body Tomáš Winter, Miroslav Strejček a Juraj Košely. V brance sází Kovo Praha pouze na jednoho mužstvo masce - Petr Mikla, jehož úspěšnost zákroků se blíží k 90%.

Příznivou zprávou pro fanoušky mečounů by měl být návrat několik hráčů z marodku, která byla v posledních zápasech doslova přecpaná.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.



Pátek – 10. dubna
  • Muži: Kovo Praha – Plzeň (19:30)


Sobota – 11. dubna
  • Starší dorost: Most – Plzeň (12:00)
  • Mladší dorost: Plzeň - Hradec Králové (15:00)
  • Mladší žáci: Rakovník - Plzeň (10:30)


Neděle – 12. dubna
  • Starší dorost: Ústí nad Labem – Plzeň (11:00)
  • Mladší dorost: Plzeň - Svítkov (11:00)
  • Mladší žáci: Kladno - Plzeň (13:00)