Martin Kunzmann: Jsem rád za každou příležitost, kterou dostanu

K nadějím plzeňského hokejbalu bezesporu patří devatenáctiletý útočník Martin Kunzmann, který v této sezoně postupně začleňuje do A-týmu HBC Plzeň. Šikovný forward má přesto před sebou ještě jednu důležitou metu, a to o kategorii níže ve starším dorostu, kde by rád obhájil loňský titul.

Poslední utkání proti ústecké Elbě mečounům rozhodně nevyšlo podle představ. Kde se podle tebe dají hledat důvody vysoké porážky?
Do Ústí jel z důvodu velké marodky velmi mladý tým, což se v zápase projevilo. Nezvládali jsme herní situace a neudrželi krok se soupeřem. Ve druhé třetině jsme dostali tři rychlé góly a bylo po zápase.

Za muže si odehrál šest zápasů a vstřelil dvě branky, což není v první sezoně určitě špatné. Jak to vnímáš?
Nebyly to žádné extra góly, ale počítají se. Snažím se spíš přizpůsobit hernímu stylu a pobrat zkušenosti. Musím na sobě víc makat, abych dostal šanci hrát a přidal víc branek.

Čekal si před sezonou, že bys mohl dostat prostor v A-týmu?
Nečekal. Jsem rád za každou příležitost, kterou dostanu.

Jaké to je hrát zároveň za starší dorost i za A-tým?
Je to pro mě výhoda, protože si můžu přenést zkušenosti z Áčka do zápasu v dorostu. Oba týmy mají odlišný styl hry, ale cíl je v obou stejný.

Jak velký je podle tebe rozdíl mezi oběma soutěžemi?
Extraliga mužů je víc o taktice. Rozhodně je v ní hra rychlejší a na všechno zbývá méně času.

Která z obou kategorií je nyní pro tebe prioritní?
Prioritou je pro mě dorost. Je to kategorie ve které nastupuji pravidelně a jsem v ní více platný. Do A-mužstva bych se chtěl naplno začlenit v další sezoně.

Do konce základní části extraligy staršího dorostu zbývají Plzni odehrát tři zápasy, z toho poslední proti rivalovi z Dobřan. S jakým umístěním bys byl po základní části spokojený?
Určitě s tím nejlepším. Rádi si o první příčku zahrajeme s Dobřany. Nejdřív ale musíme zvládnout zápasy s Ústím a Mostem. Čím lepší umístění, tím lepší los v play-off.

Play-off máte jisté. Loni jste získali titul, jaké jsou podle tebe šance na obhajobu?
Nesmíme žít z loňského úspěchu, protože všechno začíná od znova a před námi je dlouhá cesta. Pokud přistoupíme ke všem zápasům zodpovědně a nepodceníme soupeře, můžeme pomýšlet na obhájení titulu. Navíc to je pro plno kluků poslední play-off v dorostu, takže se budeme chtít rozloučit co nejlépe.

K týmu se přidali po konci hokejové sezony Jirka Kepka a Ríša Kristl. Jak vnímáš jejich příchod před nejdůležitější fází sezony?
Jsou to šikovní hráči a pro nás je jejich příchod před play-off jen plus. Jejich zkušenosti se do vyřazovacích bojů určitě hodí. Oba se bez problému začlenili do týmu.

Jaké jsou tvé hokejbalové cíle?
Ty nejvyšší. Rád bych obhájil titul s dorostem a naplno se začlenil do extraligy mužů.