O velikonoční sobotě na sever Čech. Plzeň hraje v Ústí nad Labem

Ani přes velikonoční svátky se nezastaví program CCM extraligy. A-tým cestuje do Ústí nad Labem, na půdu šestého celku tabulky. Z mládeže hrají pouze mladší dorostenci. Ty čeká zápas v Mladé Boleslavi.

Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň, sobota 4.4. od 16:00

První vzájemný zápas sehráli celky Ústí a Plzně v říjnu v hale na Košutce. V dramatickém a pohledném utkání byli nakonec úspěšnější Severočeši. Těm tři body vystřelil hokejbalový nestor Jan Štěpánek, který se trefil necelé dvě minuty před koncem a rozhodl o výsledku 2:3. Zisk tří bodů na půdě mečounů je pro svěřence trenéra Milana Jelena určitě cenný úlovek! Směrem k blížícímu se zápasu se dá říct, že Plzeň bude mít mírnou výhodu oproti ostatním extraligovým týmům. V Ústí nad Labem totiž během podzimu položili plastový povrch. Sice o trochu jiný, než jen v domácí hale, ale většina hráčů si určitě radši zahraje na plastu, než na klasickém asfaltu!

Do jarní části nevstoupil nejlépe ani jeden z týmů. V druhé části si oba celky připsaly po dvou výhrách. Plzeň odehrála pět utkání, Ústí o jedno více. Kvůli dohrávce z podzimní části. Přitom jde o týmy z horní poloviny soutěže. Plzeň díky výhře nad Kertem uhájila čtvrté místo a Elba si ve vyrovnaném středu tabulky drží šestou příčku.

Elba má v kádru nejproduktivnějšího hráče celé soutěže! Plzeňané si budou muset dávat pozor na člena širšího kádru reprezentace – Jana Langthalera. Ten si v devatenácti zápasech připsal 26 bodů. Za třináct gólů a stejný počet nahrávek. Brankoviště Ústí hájí Zdeněk Banda (89,96% zákroků). Na straně Plzně dál vládne Jiří Benedikt se 13 body (9+4). Brankářská jednička Petr Kráčina si drží úspěšnost zákroků 92,7%.

Uvidíme také, v jaké sestavě mečouni nastoupí. Minulý zápas proti Kertu musela vynechat hned čtveřice z první formace. Kvůli různým důvodům nemohli nastoupit Edl, Malý, Jaroslav Kejř a Jiří Benedikt. Na marodce dál zůstává Ondřej Kejř.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.



Sobota – 4. dubna
  • Muži: Ústí n. L. – Plzeň (16:00)
  • Mladší dorost: Mladá Boleslav – Plzeň (11:00)