Opora mladšího dorostu David Hrubý: Sílu mi dodává důvěra spoluhráčů a trenéra

Plzeňská mládež vždy patřila mezi nejlepší v republice. Jinak tomu není ani letos. Starší žáci a oba dorosty jsou v čele svých soutěží a v popředí se drží i mladší žáci. Mladšímu dorostu skvěle vyšel začátek jara a na Plzeňany zatím nikdo nenašel recept. Velký podíl na tom má brankář David Hrubý, ten se pyšní už čtyřmi čistými konty!

Mladší dorost na jaře hraje extraligu MD. O titul hraje osm nejlepších týmů z podzimní části. Jak s odstupem hodnotíš kvalifikační skupinu? Jaká byla úroveň soupeřů?
V každé skupině jsou silnější i slabší týmy. Do každého zápasu jsme šli s tím, že jsme chtěli bodovat. Náš cíl byl jasný postoupit do extraligy mladšího dorostu, a to se nám povedlo, takže převládají kladné pocity.

Do jara jste vstoupili naprosto suverénně. V polovině soutěže jste neztratili ani bod a se sedmi vítězstvími vedete tabulku. Změnilo se něco na vaší hře oproti první části sezony?
Myslím, že ano. Nad hrou jsme začali přemýšlet. Začali jsme plnit taktické pokyny trenéra Kováříka. A nese to ovoce. Na naší hře je vidět že se neženeme jen do útoku, ale myslíme i na obranu.

Čemu tedy přisuzuješ fakt, že jste zatím neokusili hořkost porážky a máte skvěle nakročeno do play-off?
Týmovým výkonem. Skutečně již hrajeme jako tým. Už to není pouze o mluvení.

Ty sám ses pod týmovými výkony podepsal čtyřmi čistými konty. Které si nejvíc ceníš a proč?
Cením si každého vítězství, kde předvedeme týmovou hru. Brankář nemůže podat slušný výkon bez kvalitní obrany. Nuly jsou poctivou prací celého mužstva. Kluci vepředu vidí, že za nimi stojí zodpovědní spoluhráči a mají klid na kombinaci v útočném pásmu.

Momentka z přípravného utkání proti Reprezentaci U16. Hrubý likviduje jednu ze soupeřových šancí. (FOTO: Václav Šůcha).

Který zápas byl pro vás nejtěžší a který naopak nejlehčí?
Je těžké vybrat konkrétní zápas, jsme mezi osmi nejlepšími týmy v České republice a tam každý zápas má svůj náboj.

Je zjevné, že se mladšímu dorostu a konkrétně tobě velmi daří. Cítíš, že jsi ve formě?
V každém zápase se snažím podat co nejlepší výkon. Sílu mi dodává důvěra kluků v týmu a trenéra.

Před startem extraligy odešel tvůj brankářský konkurent Antonín Oplt. Změnilo se pro tebe něco?
Žádnou změnu necítím, snažím se připravit na každý zápas stejně.

Na závěr jednu osobní otázku. Jak ses dostal k hokejbalu a jaké jsou tvé sny a cíle do budoucna?
Asi jako většina kluků. Začalo to „benďákem“ u nás v ulici. A přes bývalého trenéra Plzně jsem se dostal do branky mečounů. Mým cílem je, abych si po každém zápase mohl říct, že jsem udělal pro tým maximum. Věřím, že když budu na sobě poctivě pracovat, tak se mé sny splní. Mým největším snem je, abych zůstal zdravý a mohl hrát hokejbal co nejdéle. A s bezvadnými lidmi, které okolo sebe teď mám v HBC Plzeň. A za to všem, co se o nás starají, děkuji!