Hodnocení víkendu: Po delší době opět stoprocentní bodový příděl!

A-tým dokázal otočit domácí utkání s Kertem a po třech prohrách opět zvítězil. Napodobily jej i ostatní mládežnické výběry, přičemž zejména výhra mladších žáků nad Kyjovem byla poctivě vybojovaná.

A-tým

Muži měli za sebou trojici náročných zápasů proti oběma loňským finalistům a silné Vlašimi, z nichž nevytěžili ani jeden bod. Bylo tedy na čase opět zapnout a nejlépe už v domácím utkání s Kertem. Plzni sice chyběla čtveřice zkušených hráčů (Edl, J. Benedikt, O. Kejř, J. Kejř), i zbylá kostra ale dokázala soupeře přehrát, z brzké inkasované branky se vzpamatovala a došla si pro celkem jednoznačné vítězství.

Sobota 28. března: HBC Plzeň – Kert Park Praha 5:1 (1:1, 1:0, 3:0)

Podrobnosti o utkání

Starší dorost

Jihlavané přijeli do Plzně jen s osmi hráči do pole, od čehož se také odvíjel průběh utkání. Soupeř víceméně jen bránil a vyhazoval míčky, za celý zápas se dostal pouze k osmi střelám na branku. Domácí hráči toho využili a za vydatného přispění druhé formace, která obstarala první tři góly, si došli pro vítězství. Zajímavostí můžou být pouhá dvě vyloučení, po jednom na každé straně. Jihlava si v obraně počínala přes velký tlak disciplinovaně.

Sobota 28. března: HBC Plzeň – SK Jihlava 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

HBC Vsetín ukončil činnost v letošním ročníku extraligy staršího dorostu a jeho zbylé zápasy byly kontumovány ve prospěch soupeřů.

Neděle 29. března: HBC Plzeň – HBC Vsetín 5:0k (-:-, -:-, -:-)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Přes vyrovnaný začátek utkání se dokázali mečouni v první třetině prosadit, dokonce hned dvakrát. Nejprve se prosadil po výborné akci Štefana Vlasák a po ubráněném oslabení navyšoval na 2:0 Ulč. Ve druhé třetině domácí hráči zvýšili napadání, což neslo ovoce, ne však v podobě dalších vstřelených branek. Tu poslední totiž dorazil za Kučeru Tarantík až ve poslední patnáctiminutovce, kdy Plzeň dominovala a přestřílela soupeře vysoko 13:3. Brankář Hrubý si připsal do statistik čtvrté čisté konto!

Neděle 29. března: HBC Plzeň – HBK Kyjov 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

I v tomto utkání byla Plzeň lepším týmem, hráčům však činil problémy jiný povrch a houževnatý soupeř. V posledním zápase základní části ale s přehledem vyhráli a můžou čekat na nadstavbu. Postup do finále by jim neměl uniknout.

Sobota 28. března: Tatran Třemošná – HBC Plzeň 0:4 (0:2, 0:0, 0:2)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Jednoznačně nejvyrovnanější utkání uplynulého víkendu sehráli na domácí půdě mladší žáci. Kelti otevřeli skóre, Pavlík ale ještě do přestávky vyrovnal. Ve druhé třetině byl průběh opačný, do vedení šli mečouni, v poslední minutě ale inkasovali, a nerozhodný stav tedy trval i přes druhou přestávku. V úvodu závěrečného dějství dokázali Plzeňané dvěma rychlými brankami odskočit. Soupeř sice po oddechovém času zareagoval a rozdíl snížil, na vyrovnání už ale nedosáhl. Skřivánek totiž přidal pátou branku, svoji čtvrtou v utkání. 3 minuty před koncem hosté ještě jednou snížili a schylovalo se na velké drama, ani v power play už ale Kelti znovu skórovat nedokázali.

Neděle 29. března: HBC Plzeň – Kelti 2008 5:4 (1:1, 1:1, 3:2)

Podrobnosti o utkání



Sobota – 4. dubna
  • Muži: Ústí n. L. – Plzeň (16:00)
  • Mladší dorost: Mladá Boleslav – Plzeň (11:00)