Plzeň se pokusí obrat o body vedoucí dvojici CCM extraligy

Důležitý a těžký víkend je před A-týmem HBC Plzeň. Mečouni nejprve přivítají druhé Kladno a o den později cestují na půdu lídra z Vlašimi. Pro extraligové dvojkolo jim tedy nemohl být přisouzen těžší soupeři! Napilno má i mládež. Mladší dorost čeká derby, ten starší jede do Letohradu.

HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno, sobota 21. března od 15:00

První jarní den se bude hrát v hale na Košutce v netradičním čase. Po domluvě se soupeřem byl začátek zápasu posunut na 15. Hodinu. Plzeňané hrají s Kladnem po většinou vyrovnanou partii. A poslední dvě vzájemná střetnutí, která se odehrála na kladenském Sletišti, skončila výsledkem 1:0 po samostatných stříleních. V loňském ročníku se z bohusového bodu radovali Západočeši a letos byli úspěšnější hráči Alpiqu. Paradoxem je, že zápasy v rozstřelu rozhodli pílíře obrany svých mužstev a muži měřící přes dva metry – Michal Edl a kladenský Tomáš Kudela.

Kladno dorazí s již uzdraveným Drahomírem Kadlecem, který se k utkání vyjádřil na kladenském webu: „Letos dala Plzeň mužstvo dohromady, navíc jí opravdu bravurně chytá mladík Kráčina, jehož jsem si vytáhl i do reprezentace. Bude to těžký zápas, ale zároveň od něj čekám vysokou kvalitu.“ Do sestavy se mu také vrací zkušení Příhoda s Ogurčákem, což Kadlecovi určitě hraje do karet. Oba týmy jsou schopné vytvářet pohledné akce v útoku i přitvrdit v obraně. A zápas Plzně s Kladnem vždy patřil k tomu nejlepšímu, co mohla nejvyšší hokejbalová soutěž nabídnout!

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

HBt Vlašim – HBC Plzeň, neděle 22. března od 11:00

Na vlašimském asfaltu se bude bojovat již od 11:00. Zároveň půjde o zápas dvou týmů, kterým se o uplynulém víkendu příliš nedařilo. Plzeň prohospodařila vedení 3:2 v poslední třetině v Pardubicích a prohrála 6:3. Vlašim sice v Ústí nad Labem zvítězila, ale do optimálního výkonu měla hodně daleko. Výhru vystřelila (stejně jako Plzeň s Třincem) až rozhodujícím gólem jedenáct sekund před koncem.

V obou týmech najdeme řádku reprezentantů. V kádru Středočechů si národní dres v poslední době oblékli Topolánek, Wróbel, Průcha, Střecha, Blažek, Blaško. Bývalí reprezentanti jsou statní obránci Nýdl, Střecha nebo Juráček. Na straně mečounů můžeme zmínit jména jako Slanec, Kejř, Kráčina či Jiří Benedikt, který vede týmovou produktivitu se statistikou 9+4.

Vlašimský lodivod Václav Čičatka řekl krátké prohlášení: „S Plzní to bude test naší připravenosti!“. Čičatka by také mohl nasadit novou posilu – rychlonohého reprezentanta Slovenska Jána Rýmského. Ten už má s extraligou zkušenosti, v minulosti hrál na pražský Kert.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.



Program víkendu:

Sobota – 21. března
  • Muži: Plzeň - Kladno(15:00)
  • Starší dorost: Letohrad – Plzeň (16:00)
  • Mladší dorost:
  • Plzeň – Dobřany (10:00)
  • Mladší žáci:
  • Plzeň – Ml. Boleslav (13:00)

Neděle – 22. března
  • Muži: Vlašim - Plzeň (11:00)
  • Mladší dorost: Č. Budějovice - Plzeň (12:00)