Hodnocení víkendu: Ztráta áčka i úspěšná ústecká mise mládeže

Zatímco nejstarším mečounům uplynulý víkend nepřinesl mnoho radosti, těm mladým se dařilo! Zvítězila všechna mládežnická družstva a dala tak zapomenout na zaváhání A-týmu v Pardubicích. Hned šest bodů získali Plzeňané v Ústí nad Labem, kde hráli mladší dorostenci a mladší žáci. FOTO: Martin Pybil.

A-tým

V pardubických Polabinách se v sobotu odpoledne konal souboj třetího se čtvrtým týmem CCM extraligy. A pro domácí Autosklo nemohlo utkání začít lépe. Už v jedenácté sekundě dostal míček za Kráčinova záda Merta. Mečouni vzápětí srovnali díky dělovce Martina Krcha od modré čáry. Poté se však trefil Bílý a do kabin se šlo za stavu 2:1.

Pardubičtí hráči čím dál častěji putovali na trestnou lavici. A jelikož má Plzeň jednu z nejlepších přesilovek podařil se jí obrat v utkání. Nejprve se trefil Michal Slanec, na kterého navázal Lukáš Hanuš. Následně ale přišla černá třetí třetina, kterou mečouni prohráli 4:0. Rozhodující zřejmě byly dva góly Filipa, který se trefil dvakrát během jedné minuty. V závěru utkání také dovršil hattrick pardubický Bílý.

Sobota 14. března: HBC Autosklo H.A.K. Pardubice – HBC Plzeň 6:3 (2:1, 0:2, 4:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší dorost

Mladší dorostenci chtěli v Ústí nad Labem potvrdit dobrou formu a první místo v tabulce extraligy MD. Na sever Čech vyráželi autobusem společně s mladšími žáky. Hráči Plzně byli od úvodu aktivnější a díky dvěma trefám v přesilovce se dostali v první třetině do vedení. Ústí poté přitvrdilo hru a některé zákroky byli na hranici pravidel. Hosté měli poté problém vstřelit třetí branku, která by je uklidnila. To se podařilo až na konci druhé třetiny. V poslední části Plzeň nedovolila soupeři zdramatizovat utkání a přidala navíc jednu branku v oslabení. Utkání patřilo dvěma střelcům. Po dvou brankách si připsali Richard Hurt a Tomáš Majer. Brankář David Hrubý vychytal třetí nulu!

Neděle 15. března: Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň 0:4 (0:2, 0:1, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

V sobotu byl pro diváky v plzeňské hale připraven souboj Plzně a Písku. První vzájemné měření sil skončilo výhrou Plzně 2:0, když druhý gól vstřelili mečouni až při závěrečné power-play. Sobotní zápas nebyl o mnoho jiný. Soupeř potrestal chybu v rozehrávce a dostal se do vedení. Domácí střelci dlouho nemohli vyzrát na gólmana Čapka. Vyrovnat se podařilo až Stanislavu Boušímu. Plzeňané ale nevyužili spoustu dalších gólových šancí. Zápas už pomalu směřoval do samostatných střílení. Ty ovšem odmítl kapitán Matěj Votípka, který přesnou střelou v přesilovce rozhodl o výhře domácích.

Sobota 14. března: HBC Plzeň – HC ŠD Písek 2:1 (0:1, 1:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mladší žáci byli druhým celkem, který se vydal do Ústí nad Labem. V utkání byla Plzeň jasným favoritem. O tom svědčil i první vzájemný zápas v tomto ročníku, který mečouni vyhráli 19:1. První branku vsítili svěřenci trenéra Sýkory už ve 27. sekundě, když se po přihrávce Miksana trefil Radek Zíka. Hrací plocha byla ze začátku velice zvlhlá a to stěžovalo akce obou celků. I přesto Plzeňané soupeře jasně přehráli a zvítězili jasně 15:3. Nejvíce bodů si na své konto připsali Radek Zíka (5+2) a Radek Sýkora (2+6).

Neděle 15. března: Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň 0:4 (1:3, 1:7, 1:3)

Podrobnosti o utkání


Sobota – 21. března
  • Muži: Plzeň - Kladno(15:00)
  • Starší dorost: Letohrad – Plzeň (16:00)
  • Mladší dorost:
  • Plzeň – Dobřany (10:00)
  • Mladší žáci:
  • Plzeň – Ml. Boleslav (13:00)

Neděle – 22. března
  • Muži: Vlašim - Plzeň (11:00)
  • Mladší dorost: Č. Budějovice - Plzeň (12:00)