Mečouni změří své síly se čtvrtými Pardubicemi

Po vydřeném domácím vítězství proti poslednímu Třinci jedou tento týden mečouni do Pardubic, které jsou v tabulce na čtvrtém místě, tedy pouze o jednu příčku za Západočechy. Pokud si chcete zpestřit víkend hokejbalem můžete v sobotu a v neděli podpořit plzeňské naděje!

HBC Autosklo-H.A.K. Pardubice – HBC Plzeň, sobota 14.3. od 16:00

.

První měření sil mezi oběma týmy na půdě Západočechů skončilo jasným vítězstvím Plzně. Svěřenci trenéra Josefa Kadaněho vyprovodili Východočechy výsledkem 5:1. Pardubičtí proto mají svému soupeři po podzimní duelu co oplácet. V úvodním jarním duelu si navíc Autosklo vyšláplo na druhým tým tabulky, ALPIQ Kladno. Pardubice si přivezly domů cenné tři body za vítězství 1:0.

Jak by sobotní zápas mohl vypadat se snaží nastínit pardubický obránce Miloš Kramarýt: „Čeká nás opět utkání s týmem, který je momentálně v tabulce před námi. Uvidíme, s jakou taktikou Plzeň přijede. Já osobně očekávám tvrdý hokejbal. Západočeši budou hrát spíše zezadu a my budeme dobývat plzeňskou branku. Budeme si muset dávat pozor na jejich brejky. Na Kladně jsme měli sérii vyloučených a tomu se musíme v domácím prostředí vyhnout. Doufám, že vyjde počasí a diváci si najdou cestu navštívit náš hokejbalový stánek. My se jim budeme chtít odvděčit dobrým výkonem a na konci budeme snad i tím šťastnějším týmem,“ přeje si Miloš Kramarýt.

Pardubice se mohou v útočné fázi opřít především o Jana Bílého, který v patnácti odehraných zápasech nasbíral na své konto 17 bodů (8 branek + 9 asistencí). V brankovišti se naopak Autosklo opírá hned o dvojici brankářů, kteří se pravidelně točí ve svém teritoriu. Větší porci zápasů má za sebou David Stárek, jenž se může pyšnit úspěšností zákroků blížící se k 92%. Jeho kolega Petr Smekal je na tom o trošku hůře, je jen těsně nad 89%.

U mečounů patří k hlavním tahounům Jiří Benedikt, který má na svém kontě 13 bodů (9 + 4). Síla Západočechů ale tkví v obranné fázi, kde patří společně s Vlašimí, vedoucím týmem celé k extraligy, k nejlepším týmům v celé soutěži. Především výkony mladého plzeňského gólmana Petra Kráčiny jsou v letošní sezoně opravdovým překvapením. Jeho zdatným sekundantem je i jeho kolega Martin Kukrál.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.



Program víkendu:

Sobota – 14. března
  • Muži: Pardubice - Plzeň (16:00)
  • Starší dorost: Plzeň - Písek (10:00)

Neděle – 15. března
  • Mladší dorost: Plzeň – Prachatice (14:00)
  • Mladší žáci: Ústí nad Labem - Plzeň (13:00)