Michal Edl #18: Proti Třinci jsme udělali moc chyb a faulů, strašně jsme to soupeři usnadnili

Plzeňané prožili infarktový zápas s Třincem. Díky trefě Jaroslava Kejře jedenáct sekund před koncem však tři body zůstali na Košutce. Přítomen byl i jeden z nejzkušenějších hráčů a kapitán Michal Edl. V rozhovoru se vrací nejen k příčinám ztráty tříbrankového vedení.

Vítězství nad Třincem 4:3 se zrodilo v posledních okamžicích. Ztratili jste náskok 3:0. Proč z toho bylo takové drama?
Dostali jsme se rychle do vedení a trochu polevili. Asi by se nám to nemělo stávat, ale stalo se a jsem rád, že to Jarda na konci utrhnul. Za ten zápas jsme udělali moc chyb a faulů, čímž jsme pustili soupeře do hry.

Od poloviny zápasu se vám nevyhla vyloučení. A soupeř je třikrát potrestal. Byli to fauly z přísného metru rozhodčích nebo spíš nešťastné?
Myslím, že jsme ty góly z přesilovek dostat nemuseli. Vše je to o důslednosti a koncentraci. Strašně jsme to soupeři usnadnili. Rozhodčí a pana delegáta hodnotit nebudu. Rozebrali jsme si to s trenéry u videa.

Vy sám jste vsítil třetí branku. Jak byste popsal celou situaci?
Vystřelil jsem a spadlo to tam. Super práci odvedli kluci v útoku, jelikož brankář nic neviděl.

K zápasu jste nastoupili ve velkém počtu. Znamená to, že jsou již všichni hráči zdraví a nikdo není na marodce?
Chyběl nám Jirka Kavalír, Michal Slanec a Dominik Vít v útoku. Nějaké zranění jsou u Ondry Kejře a Kuby Kolaříka, ale kluci hrají.

Michal Edl v zápase Pilsen Challenge 2015 proti Skalici.

Tabulka je vcelku jasně rozdělená. Vévodí jí duo Kladno – Vlašim. S menší ztrátou následujete vy a máte dostatečný náskok na další pronásledovatele. Máte za cíl první dvojici atakovat? Jak se díváte na rozlosování – s oběma favority hrajete v jeden víkend.
Chceme si vytvořit, co nejlepší výchozí postavení do play-off na další věci nekoukáme. Teď to máme slušně rozehraný, tak je třeba to udržet či to ještě zkusit vylepšit. Rozlosování neřeším. Jediné, co mi vadí, jsou dvojzápasy. Ale chápu, že když se musí hrát jen o víkendech, tak by to termínově nevyšlo. Co se nás týče, pokud jsme nechtěli Kladno a Vlašim na dvojzápas, měli jsme loni hrát lépe. Každopádně ten víkend je těžký, ale věřím, že z něj získáme více bodů než z toho na podzim (Plzeň získala jeden bod za prohru po samostatných stříleních na Kladně – pozn. red.).

V příštím kole vás čekají Pardubice. Co od zápasu očekáváte?
Pardubice hrají doma vždy dobře. Myslím, že budou hodně aktivní. My musíme na asfaltu změnit hru na jednoduchost a střelbu. Venku nehrajeme hezký hokejbal, ale musíme hrát účelně.

Právě hřiště na pardubických Polabinách má být další s umělým povrchem. Jste rád za zápasy na venkovním plastu nebo spíše radši zahrajete na klasickém asfaltu?
Myslím, že zatím není žádný povrch určený na ven. Jsem proti tomu, aby byl plast venku. My jsme si to v Plzni vyzkoušeli a po podzimu šel dolů.